AKP, Sünlük Köyü’nü sattı mı?

*Sünlük köylüleri bir avuç içme suyunu koruyabilmek için aylardır çırpınırken, özel firma jandarma desteğiyle boru döşüyor.

Sünlük’te daha önce defalarca yaşanan gerginlik zincirine geçtiğimiz Çarşamba günü bir yenisi eklendi.

Özel firmanın boru döşeme çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla Sünlük’e gelen jandarma ekipleri köylüleri ürküttü.

Üsteğmenin savcıdan gelen talimat üzerine direnenleri göz altına alacağını söylemesi, köylülerin umutlarını bir anda umutsuzluğa dönüştürdü.

Demokratik haklarını sonuna kadar kullanacaklarını yineleyen Sünlük köylüleri, bu kez öfke oklarını AKP yöneticilerine yöneltti.

“Suyumuz gizlice pazarlanırken sessiz kalanlar bellidir. Sürekli üç maymunu oynuyorlar. ‘Görmedik, duymadık, bilmiyoruz’la çocuk avutmaya kalkanlardan yardım beklemenin anlamsızlığı Çarşamba günü bir kez daha ortaya çıkmıştır. Onlara en iyi cevabı seçim sandıkları önümüze gelince vereceğiz” diye konuşan Sünlüklüler, AKP yöneticilerini Mustafakemalpaşa’ya ihanet etmekle eleştirdiler.

Doğa-Der’den uyarı

Mustafakemalpaşa’nın uluslar arası markası durumundaki Suuçtu’nun dinamitlenmeye çalışıldığına dikkat çeken Doğa-Der Temsilcisi Seyit Ali Geçici, 16 köyün kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını söyledi.

Sünlük köylülerine büyük haksızlık yapıldığını belirten Seyit Ali Geçici, Mustafakemalpaşa’nın tarihi ve turistik dokusunun bozulmasına seyirci kalmayacaklarını dile getirdi.

CHP konuyu meclise taşıyor!

CHP İlçe Başkanı Gürkan Esen, AKP’nin Sünlük Köyü’nü sattığını ileri sürdü. Esen, “Suyu gizlice satan AKP, köylülerle jandarmayı da karşı karşıya getirendir. Mustafakemalpaşa AKP yöneticileri, tavşana kaç, tazıya tut politikası izliyor. AKP kapalı kapılar ardında alınan kararların uygulanması için özel firmayı açıkça destekliyor.

            İyi bilinmelidir ki, bunların hesabı sorulacak. Adaletsizliği adalet diye yutturmaya kalkanlar, bir gün kaçacak delik arayacak. Sünlüklülere işkence yapanlar yarın utançlarından başlarını kaldıramayacak.

            Sünlük Köyü’nün haklı davasında sonuna kadar yanında olacağız. Konuyu enine boyuna masaya yatırdık. Milletvekillerimizle de görüştük. TBMM’nde gündeme getireceğiz” dedi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.