AKP Kadın Kolları’nda Arzu Uray dönemi

Karacabey AK Parti İlçe Kadın Kolları 4. olağan kongresini gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen kongrede Arzu Uray, görevi Hamiyet Özenli’den devralarak yeni ilçe kadın kolları başkanı oldu.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Pazar günü yapılan kongreye, Bursa milletvekilleri Önder Matlı, Canan Candemir Çelik, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Başkanı Murat Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir ve çok sayıda partili katıldı.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından söz alan İl Kadın Kolları Başkanı Emine Yavuz Gözgeç, Karacabey’de başlayan ilçe kadın kolları kongreleri süreci ile AK Parti’yi Yeni Türkiye hedefine taşıyacak kadroların bel kemiği olacak kadın kolları teşkilatlarının oluşacağını belirtti. Emine Yavuz Gözgeç, “Bu gün 2023 hedeflerimizi gerçekleştirmek için çok değerli kadrolarımızı seçiyor, yenileniyor, güçleniyor ve büyük millet, büyük Türkiye hedefinin temellerini hep birlikte atıyoruz” dedi.
Gerçekleştirilen kongrelerin, başta 2015 seçimleri olmak üzere partilerini 2023 hedefine daha da yakınlaştıracağını vurgulayan Gözgeç, “AK Parti’nin önümüzdeki hedefi 2015 seçimlerinden başarıyla çıkmak, milletimize söz verdiğimiz gibi 2023 Türkiye’sine istikrarla, huzurla, gelişmeyle ve selametle ulaşmaktır. Milletimizin bizden beklentisi budur. Bugün 4 milyonu bulan üye sayısı ile Dünya’nın en büyük siyasi örgütlenmelerinden biri olan AK Parti Kadın Kolları, kadınlarımızın sesinin en gür çıktığı platform olmuştur. Partimizin başarısının arkasındaki en önemli güç, hiç kuşkusuz kadınlarımızdır. Kadın Kolları Teşkilatımız fedakâr, gayretli, istekli ve güler yüzlü çalışmaları ile AK Parti’nin başarısında her daim öncü güç olmuştur. Sergilediğimiz birlik beraberlik, emsal olmaktadır. AK Parti, siyasette kadınlara verdiği önemle, kadının konumunu güçlendirmeye yönelik uyguladığı politikalarla kadınlarımızın toplum hayatına daha etkin katılımını hedeflemiştir. Bugün partimizin her kademesinde yer alan kadınlar, siyasetin nesnesi değil öznesi olduklarını göstermişlerdir. Kadının elinin değdiği her alanda değişim yaşandığı göstermişlerdir” diye konuştu.
Emine Yavuz Gözgeç, siyasetin bir takım oyunu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Biz, birbirimizle değil, takımımızın başarısı için mücadele ediyoruz. Bizim anlayışımız, birbirimizin önünde ya da arkasında olmak değil, yan yana durabileceğimiz bir takım olmaktır. Paylaşmayı, dayanışmayı, sabrı bilen bir takım olabilmektir. Kadın kolları olarak yapacağımız 4. olağan kongremizden daha da güçlenerek çıkacağız. Birlik ve beraberlik anlayışının kongrelerden çıkaracağı enerji ile milli iradeyi hakim kılmaya devam edeceğiz.”
Konuşmaların ardından yapılan seçimde çoğunluğun oyunu alan Arzu Uray, yeni ilçe kadın kolları başkanı oldu.
Programın sonunda görevi devreden Hamiyet Özenli’ye katkılarından dolayı Milletvekili Canan Candemir Çelik tarafından, teşekkür plaketi sunuldu.
Karacabey’in yeni kadın kolları teşkilatı şu isimlerden oluştu:
1) Arzu Uray
2) Nisa Erol
3) Saniye Türer
4) Neriman Betus
5) H. Nevin Cengiz
6) Emine Ergüneş
7) Gülşen Çetin
8) Saliha Akkaya
9) Dürdane Filiz Özsu
10) Saniye Pınarlı
11) Günnur Babacan
12) Aslı Kaya
13) Aliye Elveren
14) Nermin Çalışır
15) Yeşim Çeltik
16) Sevinç Kuvan
17) Fatma Koyun
18) Gülseven Ulga
19) Melek Tezol
20) Hatice Kahveci
21) Selma Coş
22) Hediye Çapın
23) Emine Saymaz
24) Vahide Kaya
25) Nermin Özgel

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.