AKP İPE DOLANDI, SONU…!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Akp 14 Ağustos 2001’de kurduruldu! Bu kurduruluş, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı emperyalizmin en güçlü biçimde temsil edildiği bir iktidarı da Chp-Mhp desteğiyle getirdi. Türkiye için en karanlık iktidar, emperyalizm için ise Türkiye’yi bölmeye yönelik tasarının kendilerince son adımıydı! Ne istiyordu Abd ve AB ? Yani Batı emperyalizmi ne görevler yüklemişti, Akp’ye ?
– Cumhuriyete ve değerlerine saldır, birer birer yok et.
– Cumhuriyet Değerlerine, Laikliğe düşman cemaat ve tarikatları devlete yerleştir.
– Ermeni açılımı yapıp Soykırım Yalanını kabul ettir.
– Kürt açılımı yapıp Güneydoğu ‘da 2. İsrail’in Kürdistan kisvesi altında kurulmasını sağla.
– Kıbrıs’tan çekil, Rumlara teslim et.
– Stratejik önemdeki her yeri sat.
– Sıcak para baronlarından yüksek faizlerle borç al, karşılığında Ulusal varlıkları ipoteklet.
– Büyük İsrail projesi için askeri, ticari, ekonomik ayrıcalık tanıtan anlaşmalar yap.
– Üretme, tüket biz sana bakarız !
– Yurtsever, Atatürkçü Asker ve Aydınları zindanlarda tutsak et.
– Büyük Ortadoğu Projesi içinde ol.
Sonuç ?
Teröre kurban edilen binlerce asker, polis, sivil. Milli direnişi oluşturan Ulusal varlıklar emperyalizmin elinde. Borsa vurguncularının, sıcak para baronlarının, rantiyecilerin eline sunulmuş Türk ekonomisi, Türk Tarımı, Türk Hayvancılığı, Türk Turizmi, Türk Sanayii…
Bugünkü ekonomik kuşatma ve saldırılar şunlar yapılsa hiç yaşanmayacaktı, oysa. Kısaca
Papazkaçtı kumarı ile Akp Türk Ulusunu emperyalizmin hedefine, saldırısına sundu. Yapılması gerekenler neydi ?
Aynı benzerleri gibi (Dp-Anap-Dyp-Mhp-bugünkü Chp) gibi Devletçiliği ayaklar altına almamalıydı. Devletin varlıklarını kapatmamalı, satmamalı, yabancılara peşkeş çekmemeliydi. Devlet yönetiminde tasarruf yapmalıydı. Bu yolla özel ve bankacılık sektörünün direncini arttırmalıydı. Üretim ekonomisine geçmeliydi. Borçlanıp borçlanıp borcu borçla örtmeye çalışmamalıydı. Tarımı, hayvancılığı, sanayiyi batırarak ülkeyi dışalım batağına sokmamalıydı. Maliyetli de olsa Türkiye ‘de üretilebilecek malzemeleri ülkemizde ürettirerek iç piyasayı canlı tutmalı, istihdam gücü sağlamalıydı. Gayri milli dış politika ile sürekli düşman yaratmamalıydı. En yakın ticari ve çıkar ortaklarımızı Abd’ye piyonluk yapmak adına böldürmeye yardım etmemeliydi. Dini ve bölücü terörü beslememeli, koruyup kollamamalıydı. Bölücü ve dinci teröre Amerikan üslerinden silah ve mühimmata izin vermemeliydi. İsrail için gözetleme yapan Kürecik üssüne izin vermemeliydi. Bireysel şaşaa ve debdebe için Halkın parasını saraylara, getirisi olmayan yol ve köprülere gömmeliydi. Devlet yöneticilerinin, milletvekillerinin lüks ve şaşaa gösterisi harcamalarına izin vermemeliydi.
Ve şimdi……
Yastık altındaki döviz ve altınlarla ekonomik çözüm komedisi yaşanmayacaktı. İçeriği bomboş, akıl ve izandan, bilimsellikten yoksun kahramanımsı meydan okumalar yaşanmayacaktı. Düşman ülkeler kahkahalarla güler duruma gelemeyecekti. Güvenliği ve ekonomisi bizimle ortak bölgesel Paydaşlar 16 yıldır bizim yanımızda olacaktı. Ne yazık ki…
Tüm bunlara karşın Gayri milli, Amerikancı, Büyük İsrailci Akp akıllanmadı. Hala Londra’daki baronlardan sıcak para dileniyor. Hala Irak “Türkiye sınırından hiçbir devlet komşumuza saldıramaz” demesine yanıt vermiyor. Hala Suriye’nin Güneydoğu sınırlarının güvenliğini birlikte sağlayalım, Suriyeliler dönsün önerisini kabul etmiyor. Hala Rusya -İran-Irak-Çin-Hindistan -Azerbaycan ‘ın Ulusal paralarımızı kullanalım yalvarışını duymuyor. Hala Türk Azerbaycan’ın “Türkiye’nin parası bizim paramızdır, güveniyoruz” deyişine İsrail’den aldığı tohumlar kadar değer vermiyor. Hala Çin’in dinci teröre karşı dur, Laikliğe ve Cumhuriyet Değerlerine düşman olmaktan vazgeç birlikte istihdam yaratalım önerisine kulak tıkıyor. Hala ABD’nin İran’a ambargosuna el altından destek vermeye devam ediyor. (Tüpraş ‘a İran’dan petrol alımı giderek yavaşlat -WNR- talimatı verildi ). Hala Almanya’nın “Türkiye’nin ekonomik batkınlığı dünyaya zarar verir” deyişini umursamayıp hamasi Eeeyyy naraları atıyor. Hala gerçekten Milli olmuyor. Hala Türk Ulusu demiyor. Ve hala Amerikan dolarını rayiç bedel üzerinden Türk Lirasına çevirmiyor, çevirmeyeceğini ilan ediyor.
Kısaca Akp Türkiye ‘nin ipini kesmeye devam ediyor.
İpe dolananın kendisi olduğunu farkedemiyor, görmüyor.
Türkiye Cumhuriyeti bu kuşatmadan bin yıllardır olduğu gibi Türk Ulusu gerçeğinde birleşerek yeniden çıkacaktır.
Akp ipe dolanmanın kendisinin sonu olacağının ve çok çok çok ağır bedeller ödeyeceğinin farkında mı?
Sizce ?…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.