AKP ile sürünmeye devam!

SP İl Başkanı ağır konuştu:
Karacabey Saadet Partisi’nin önceki akşamki, “İlçe Divan Toplantısı”nda AK Parti eleştiri yağmuruna tutuldu.
            İl Başkanı Hilmi Tanış, hükümetin siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda ülkeyi çıkmaza içine ittiğini belirterek, “Ey millet uyan artık, bu kafayla bunlar sekiz değil seksen yıl da iktidarda kalsa, sen sürünmekten kurtulamayacaksın” diye konuştu.
            Partililerin yoğun katılım gösterdiği toplantının açılış konuşmasını İlçe Başkanı Hamit Çavdarlı yaptı. Karacabey’de Saadet’e olan ilginin günden güne arttığına dikkat çeken Çavdarlı, halka hizmet için çalıştıklarını vurguladı.
            Çavdarlı’nın ardından konuşan SP Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, partisinin dünya ve Türkiye sorunlarına bakışını anlattı. Konuşmasının büyük bölümünü terör olaylarına ayıran Tanış, “Bu terör belasından bir an önce kurtulalım. Açılım fiyaskosunun içi boş olduğu zaten başından belliydi. Açılıma değişik isimler de koyulsa, işlem görmeyince ne ad koyarsanız koyun fark etmez” dedi.
            Tanış, “Demokratik açılıma 25 sayfalık partimizin görüşlerini ve Türkiye’nin menfaatlerini bildiren hazırlık dosyamızı hükümete sunduk.” diyerek diğer siyasi partilerin çözüme katkı yerine kayıkçı kavgasına girdiğini savundu.
            Mustafakemalpaşa’da 19 cana mal olan faciaya da değinen Tanış,  “Yokluk içindeki işçilerimiz ne yapsınlar? İnsanlar artık sendika, sosyal hak vs gibi şeylerle uğraşamıyor. Evine ekmek götürmek için şarta, ortama bakan mı var?” dedi.
            Ekonomiye ilişkin değerlendirmesinde hükümeti eleştiren Tanış, “Toplumun ekonomik yaşam koşullarını iyileştirme sözünü Sayın Başbakan vermemiş miydi? Sekiz yıl önce hükümete geldiğinde, üç yıl bizden bir şey beklemeyin, demedi mi? Sekiz yıl sonraki duruma bakın, şimdi ne değişti? Yaşam koşulları daha da ağırlaştı. Esnaf siftah yapamıyor, fabrikalar bir bir kapanıyor. Çiftçinin malı para yapmıyor. Ey millet uyan artık, bu kafayla bunlar sekiz değil seksen sene de iktidarda kalsa, sen sürünmekten kurtulamayacaksın” şeklinde tepkisini ortaya koydu.
            Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine de tepki gösteren Tanış, “Kâr eden şeker fabrikaları satılıyor. Devletin mal varlıkları yabancılara gidiyor. Beyfendiler; ‘Satın alıyorlar da ülkelerine mi götürüyorlar’ diye sesleniyor.. Sattıktan sonra hala senin mi orası? Tapuyu vermişsin, mülkiyeti almış adam. Seninle ne ilgisi var. Her horoz çöplüğünde öter demiş atalarımız. Şeker fabrikalarının satışı yanlıştır. Pancar üreticimiz zarar görüyor, çalışan insanlar birçoğu işsiz kalacaktır, Hayvan üreticilerimiz küspe ve yemden dolayı sıkıntı çekecektir. Verimli topraklarımız işlenemeyecektir” dedi.
            Hükümetin sağlık politikasının da iflas ettiğini ileri süren Tanış, “Sağlık sektörü her gün yeniden formatlanmaktadır.İnsanlara neden hasta oldun vergisi getirilmiştir. Bütün vatandaşların tedavisi devlet tarafından karşılanmalıdır. Sosyal devlet anlayışında insanlar sağlık sorununu düşünmemelidir. Sosyal güvenlik açığı artmıştır. Vatandaşlara yapılacak salmalarla açıklar kapatılmaya çalışılmaktadır.” diye konuştu.
            SP İl Başkanı Hilmi Tanış konuşmasını şöyle sürdürdü; “Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da hayvancılık tamamen bitirilmiştir.1970’li yıllarda 90 milyon olan hayvan sayısı, 2009 da 15 milyona düşmüştür. Bunun için et dünyada 2,5 dolara satılırken, ülkemizde 15 dolara satılmaktadır.
            Doğu bölge halkımız hayvancılık yaparak geçimlerini temin ediyorlardı. Yanlış politikalar hem batıya göçü arttırmıştır, hem de hayvancılığı bitirmiştir. Sosyal denge bozulmuştur. Şimdi batıdan doğuya et gitmektedir. İthal et miktarında çok büyük artış vardır. Domuz, normal kasaplık hayvan statüsüne bu hükümet zamanında alınmıştır. Domuz çiftlikleri kurmak için ziraat bankası normal hayvancılık kredisi vermektedir.
            Üretilen domuz etlerinin nerede tüketildiği bilinmemektedir. 20 TL’ye et satılırken, 7 TL’ye sucuk, 9 TL’ye kıyma nasıl satıldığını milletimiz araştırmalıdır.
            Fırat ve Dicle ile üzerinde bulunan barajlar, 2004 yılında İMF ile yapılan anlaşma gereği, uluslar arası konsersiyuma devredilecektir. İMF şimdi bunu istemektedir. AKP’den hiç ses çıkmamaktadır. Türkiye’nin bölünmesi için ön hazırlıklar yapılıyor. Bütün bunların durdurulması gerekmektedir. Bizler milletimizi ikaz etmeli, tehlikeyi bildirmeliyiz. Siyasetçiler olarak bizim işimiz budur.
            İktidarlar yanlış yapabilir. Ama düzeltilemeyecek gibi hatalar, ihanete varacak şekilde olursa çok tehlikeli olur. Umuyoruz öyle olmaz. Bekliyoruz ki hükümet bir an önce hatalarını düzeltmek için bu tehlikeli İMF ve ABD yolundan vazgeçsin.
            Biz vazifemizi en iyi şekilde yapacağız.Vebalin,sorumluluğun verdiği görevimizi biliyoruz. Irak’ta kadınlara ABD askerleri tecavüz ederken siz nasıl kendinizi savunursunuz. Hani demokrasi gelecekti,şimdi Saddam’ın tozu aranıyor. Ölüsü ve kaybı olmayan hane kalmamıştır. Öksüz , yetim, dul kalan insanlar petrol kuyularının dibinde yokluk ve fakirlik boğuşmaktadırlar.Dünyada gösterilen bu haçlı seferlerini yine bizler durduracağız. İşbirlikçilikle bunlar çözülmez. Gazoz kapağından BOP eş başkanı olmakla bu zulümler önlenemez. Siyonistlerin size vereceği madalyalar dünyada ve ahirette kötü bir yafta olarak boynunuzda asılı kalacaktır, unutmayın.”
            Toplantının sonunda partiye yeni üye olanlara rozetleri SP İl Başkanı Hilmi Tanış tarafından takıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.