AKP İlçe Teşkilatı’nın “8 Mart” mesajı

AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyetin kuruluşu sırasında ve sonrasında odak noktasında yer alan kadınların, modern ve çağdaş Türkiye'nin temel yapı taşı olduğunu vurguladı.

Medeni Kanun'un kabul edilmesi ve 1934 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkının dünyadaki birçok ülkeden önce tanınmasıyla Türkiye'de kadına verilen değerin ortaya konulduğunu belirten Çelik, “Kadınlar, iş hayatındaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunuyorlar.

Bu nedenle kadınlarımıza ne kadar güzel fırsatlar sunabilirsek, toplum olarak o oranda güçleneceğimiz inancındayım. Doğduğumuz andan ölümümüze kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Kadın, toplumun ayrılmaz parçasıdır!

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve yönetim kurulu üyeleri ise, bir toplumun medeniyet düzeyinin, insan haklarının ayrılmaz en önemli parçası olan kadın haklarına verdiği değerle ölçüldüğünü belirtti.

Özenli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, kadınların toplumdaki yeri ve görevleri konusunda bir fert olarak kişiliğini kazanması ve toplum içinde hak ettiği yeri alması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.