AKP iktidarını böyle süpüreceğiz!

Karacabey'i önceki gün ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, halkın AKP hükümetini bir an önce süpürmesi gerektiğini söyledi.

CHP milletvekilleri olarak Türkiye'nin birçok bölgesine yayıldıklarını ve sokak sokak, mahalle mahalle gezerek halka gerçekleri anlatmayı amaçladıklarını dile getiren Tanal, “Ülkemizdeki birçok gazete ve televizyon, ne yazık ki bizlerin sesine pek yer vermiyor. Türkiye'de basın sansürü uygulanıyor. Bizler de hem kendimizi anlatabilmek, hem de AKP iktidarının kandırmalarına dikkat çekmek için CHP milletvekilleri olarak il il, ilçe ilçe geziyoruz” dedi.

Beraberinde İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Uçar ve Cemil Özmen, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ve parti yöneticileriyle birlikte ilk olarak ilçe esnafı ve vatandaşları ziyaret eden İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, renkli kişiliğiyle dikkat çekti. Karacabey'de yaşlı, genç, çocuk demeden çok sayıda vatandaşla konuşan Tanal, “Ülkenin bu karanlık durumdan kurtulmasını istiyorsanız, çocuklarınızın geleceğini düşünüyorsanız bize yetki verin. İşte o zaman gerçek hizmetin ne olduğunu göreceksiniz. Tüm samimiyetimle sizlerin yanınızdayız” dedi.

Diğer milletvekillerinin aksine halkla çok samimi görüntüler çizen Mahmut Tanal, ziyaret ettiği kimi yerde halka simit yedi, kahvehanelerde çay servisi yaptı, çocuklarla arkadaş oldu ve süpürgeyi alıp sokakları temizledi. Mahmut Tanal'ın renkli kişiliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar ise, “Milletvekili dediğin böyle olur. Karacabey'e gelen çoğu vekil genelde halka karşı resmi davranıyor. İlk kez böyle bir milletvekili görüyoruz” diye konuştu.

Daha sonra CHP İlçe Binası'nda partilileriyle buluşan Milletvekili Tanal, son yıllarda çıkarılan yasaların halk için değil, yabancıları mutlu etmek için çıkarıldığını savurdu. Bu konuda petrol ve doğalgaz yasasına dikkat çeken Tanal, “Bu yasa ile petrol ve doğalgaz alma tekelini kırdılar. Yani Türkiye'de çıkarılan petrol ve doğalgazın yalnızca 1.8'i ülkede kalacak, diğer kalan ise yabancılara gidecek. Satılan petrol ya da doğalgazın parası Türkiye'ye yansımayacak. Dünyada, ülkesindeki toprağı bu kadar har bulup harman savuran bir iktidar daha yoktur. Yabancılara toprak satışını 300 döneme çıkardılar. Bu oran sadece bir kişi için. Gerisini siz düşünün. Türkiye'deki bankaların çoğu yabancı ve bunları vergilerini kaldırdılar” dedi.

Gezi Parkı direnişlerine dikkat çeken Mahmut Tanal, halkın siyasal iktidarın baskı ve şiddetine daha fazla dayanamadığını söyledi. Halkın tek isteğinin özgürlük olduğunu belirten Tanal, “Başbakan bir kibrit çaktı, vatandaş da yaşam alanlarına müdahale edenlere karşı direniş başlattı. Kendi gibi düşünmeyenlere “çapulcu” dedi, “Al ananı da git” dedi, herkesi ötekileştirdi. Milleti kandırarak oy topladı. Ama artık halk uyandı. Vatandaş artık aş, iş değil, özgürlük istiyor. Polisle halkı karşı karşıya getirdiler. Medyayı baskı altına aldılar.

İdare edenler, idare edilenler gibi hukuk çerçevesinde hareket etmelidir. Bu devleti zorba devlet yaptılar. Biz zorbalığa karşıyız. Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. O nedenle derdimizi köy köy, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek anlatacağız” şeklinde sözlerini noktaladı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile beraberindekineler son olarak da taksici esnafı ile Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret ederek sorunları ve çözüm yollarını dinledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.