İki ayyaş yasası

Başbakan Tayyip Bey, 28 Mayıs günü partisinin gurup toplantısındaki konuşmasında, “İki ayyaşın çıkardığı yasa” cümlesi kullanarak yeni bir tartışma ortamı yaptı. Gündem saptırarak, alkol yasasını dinin gereği olarak çıkardıklarını söyleyip, Kürt açılımı sırasında kaybettiği itibarı kazanmaya çalışmaktadır.

Hafızalarımızı biraz zorlarsak hükümetin cami, okul, karakol gibi resmi kurum ve kuruluşların 200 metre yakınına alkol satışı yasağı getiren yasayı iptal ettiğini hatırlarız. Bu yasayla ilgili AKP'li bir vekilin haberi gazetelerde okuduğunda “gurup kararı gereği bilmeyerek evet dediğim için pişmanım” ifadesini çok iyi hatırlıyorum.

1- Başbakan kullandığı “iki ayyaş” sözleriyle kimleri kastettiğini açıklamak zorundadır. Kamuoyunun tahmin ettiği gibi Tayyip Bey'e göre bu iki ayyaş, ülkemizin makus tarihini değiştiren iki büyük devlet adamı, iki büyük kumandan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve İsmet İNÖNÜ. Son yıllarda iktidar tarafından inanılmaz Atatürk ve Türk düşmanlığı yaptığını görüyoruz! Bu düşmanlığın karşılığını halkımızın sandıkta cevaplayacağına yürekten inanıyorum.

2- İktidar partisi, alkol yasasını “dinin gereği çıkardık” diyor, bence dinin gereği çıkarmadılar! Tayyip Bey resmen takiye yapıyor. Ayetlerle ispatlamak istiyorum… Kur'andaki hiçbir hüküm insan sözü değil. Meclisteki çoğunluğa göre çıkarılan hükümlerde değil. Bu hüküm bize yarar, bu yaramaz denilme lüksü ise hiç yok!

        Tayyip Bey, işine gelen ayeti kabul ediyor, işine yaramayanı yok sayıyor! İtirazı olan varsa yazımı okuduktan sonra konuşabiliriz. Kur'anın mealini birkaç kez okudum. Allah bir ayette; “Kim ki bir tek ayetimi kabul etmezse dinden çıkar” diyor. Kısaca hiçbir kimsenin bir tek ayeti inkar etme veya anlamını kendine göre yorumlama lüksü yok. Oysa Tayyip Bey ve partisi bazı ayetleri siyasi kariyerleri uğruna inkar ediyor. İşte ispatı: Allah bir Ayette “Yahudileri ve Nasranileri dost edinmeyin” diyor. Tayyip bey daha birkaç gün önce dünyanın gözü önünde Obama’ya “dostum” dedi. Allah Ali İmran süresinin 19. ayetinde; “Hiç şüphe yok ki Allah indinde hak din İslâm'dır! O kitap verilenlerin ihtilaf etmeleri ise, sırf kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki ihtirastandır. Her kimde Allah'ın ayetlerine küfrederse, şüphe yok ki Allah hesabı çok çabuk görendir!” Allah bu ayetinde Kuran indikten sonra diğer hak dinlerin batıl olduğunu yani diğer dinlerin hükmü kalmadığını söylüyor. Başbakan ise bu ayeti ısrarla inkar edercesine diğer dinlerin varlığını hala kabul ederek “dinler arası diyalog, ılımlı İslam” gibi söylemlerine ısrarla devam ediyor!

Hatta Cuma hutbelerinde Nahl suresinin 90. ayetinden önce okunan bu ayet, AB ülkelerinin emriyle 2 yıldır bazı camilerde okutulmuyor!

Gelelim AKP'nin çıkardığı yasayla küllüm inkar ettiği, haşa, “Allah yanlış söylüyor, alan razı veren razı olunca suç olmaz, samanlık seyran olur” dediği “ZİNA Yasası”na!

Mü'minun suresi. Bu sure indiğinde Peygamberimiz S.A.V sahabelerin yanına inanılmaz bir sevinçle geliyor. Sahabeler Peygamberimizin bu sevincinin sebebini merak edip Peygamberimize soruyorlar. Peygamberimiz S.A.V “Bugün bir sure indi, bu surenin ilk on ayetindeki hükümleri yerine getirenleri Allah Firdevs cennetine varis kılıyor” cevabı veriyor! Allah bu surede bizlere şöyle diyor:

“1- Gerçekten mü'minler kurtulmuşlardır. 2- Onlar namazlarını huşu içinde kılarlar. 3- Onlar beyhude işe, boş lafa bakmazlar. 4- onlar zekatlarını verirler. 5- Onlar ırzlarını korurlar. 6- Ancak zevceleri ve sahip oldukları cariyeleri müstesna. Çünkü, bunlarla yapacakları cinsi münasebetten dolayı kınanmazlar. 7- Kimde bundan başkasını ararsa, işte artık onlar haddi aşanlardır. 8- Ve onlar ki, emanetlerine ve verdikleri sözlere riayetkardırlar. 9- Onlar ki namazlarına devam ederler. 10- İşte bunlar o mirasçılardır. 11- Firdevs'e mirasçı olacaklar ve orada ebediyen kalacaklardır.”

Düşünün ki Allah bizlere gönderdiği bu ayetlerde 2. ve 9. ayetler iki kez Namazdan. 5., 6. ve 7. ayetlerde ise 3 kez zinadan bahsediyor!

Oysa mevcut iktidar bu ayetleri yok sayarak yasayla zinayı suç olmaktan çıkarıyor.

Son on yılda zina suçları % 400 arttı. Kumarı 10 kat kim arttırdı? Faiz dinimizde haram değil mi? Başbakan ise, “Biz alkol yasasını dinin gereği çıkardık” diyor. İnandınız mı?

Rahmetli Erbakan olsaydı, Başbakan'a “hadi ordan, hadi ordan” demez miydi?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.