Akın, Belediye Başkanını topa tuttu!

Karacabey İYİ Parti İlçe Teşkilatı Belediye’nin 2019 yılını değerlendirdi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Fatih Karabatı, Bursa Büyükşehir ve Karacabey Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, Karacabey Belediye Meclis Üyeleri Gizem Arda ve Feridun Şeker ile ilçe yöneticileri basın toplantısı düzenleyerek, belediye bütçesini masaya yatırdı.

Belediye’nin ilçe halkının ihtiyaçları ve yaşam kalitesini yükseltme adına hiçbir harcama yapmadığını belirten İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Adnan Akın, Karacabey Belediyesi’nin harcama ve yatırım kalemlerinde büyük tezatlıklar olduğunu ileri sürdü. Bu durumun bütçeyi de olumsuz etkilediğini söyleyen Akın, “Hiçbir proje üretmeyen bir belediye ile karşı karşıyayız. Belediye bütçesi Harcama ve Yatırım kalemlerinden oluşur. Harcama Kalemlerinde; özel kalem, insan kaynakları, kültür ve sosyal hizmetler, yazı işleri, Yatırım Kalemlerinde ise; bilgi işlem, fen işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri, imar işleri, emlak-istimlak, destek hizmetleri yer alır. Bunları kıyasladığımız zaman harcamanın yatırım kalemlerinden çok daha fazla olduğunu gözlemledik.

Eğer yatırım birimleriniz güçlüyse belediye başkanı başarılı sayılır. Eğer bu birimlerde bir çalışma yoksa belediye başkanı reklamla işleri yürütme çabasındadır. Karacabey Belediye Başkanı da aynı bu şekilde belediyeyi başarısızca yönetmektedir. Belediye vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak ve  hizmet etmek için vardır. Eğer bunları yapamıyorsan sen görevini yapıyorsun diyemezsin. Yüze 11’lik harcama bunun kanıtıdır. Destek kalemleri olarak projelere 421 bin 205 TL bütçe ayrılmış. 272 bin 516 TL’si iptal edilmiş. Bu ne demektir? Belediye Başkanı bu dönemde bir proje yani hizmet üretmemiş demektir.  

Belediyemizde bütçe açıkları vardır. Sebebi ise; 1. olarak, tahsilatları toplayamıyor, özellikle kiraların yarısını alamıyor. 2. olarak da denk bütçe yapamamasıdır. Bütçe gelir tahmini 132 milyon iken, tahsilat 62 milyon. Bütçe Gider tahmini 158 milyon iken, gerçek gider 90 milyon civarındadır. Arada açık var. Belediye iyi yönetilmiyor ve yöremiz her geçen gün kötüye gitmektedir. Yaşam kalitesi düşmektedir. Belediyenin şu anda açacak imar sahası kalmadı. Ne yapacaklarını da bilmiyorlar.” dedi.

Karacabey’de ilk olarak master plan yapılması gerektiğini belirten Adnan Akın, “Master planda özellikle tarım alanlarına dokunmadan yeni yerleşim alanları, uydu kentler oluşturulmaldır. Canbaz’dan Karakoca’ya kadar Karacabey Bölge Parkı projesi olmalıdır. Harmanlı, Canbaz, Seyran ve Karakoca’ya kadar bu bölgelerde çalışma yapılmalıdır” diye konuştu.

“Tarımdaki sorunlar tarlaları dolaşmakla çözülmez”

Belediye Başkanı’nın 3T projelerinde yer alan tarımla ile ilgili de hiçbir çalışmanın olmadığını söyleyen Akın, “Belediye bünyesinde ilk olarak böyle birim oluşturulmalıdır.  Soğuk Hava Depoları kurulabilir. Hayvan çiftliklerini, köyleri, tarlaları dolaşmakla bir çözüm oluşturulmaz. Ben tarımın, çiftçinin yanındayım diyorsun, ama gidiyorsun tahliye kanalı üzerine inşaat yapılıyor, sen o inşaata göz yumuyorsun. Tahliye kanalını kapatmakla civarındaki tarım arazilerin sular altında kalmasına neden oluyorsun. Nerde kaldı sizin tarım görüşünüz? Biz tarımsal sanayinin sürekli burada oluşmasını isteyen insanlarız. Büyükşehir’e verdiğimiz önergeler var. Örneğin Tophisar-Sultaniye arasındaki 4 salça fabrikası faaliyete geçti ancak arıtma tesisi sadece bir kısmında var. Önerge verdik. Büyükşehir’in bütçesiyle ortak bir arıtma tesisi yaptıralım. Büyükşehir olarak biz yapalım gerekirse işletmesini de biz yapalım, onların her bir fabrikaya verdikleri su kadar da bedel alalım dedik. Ama Çevre Komisyonu kanalıyla reddettiler. Konuyu bile anlamak istemeyen bir kesim var. Bunun içinde kim de var? Bizim sevgili Ali başkanımız da var. İnsan kendi yöresine yapılacak olan bir yatırım varsa önce istişare eder. Ama Belediye Başkanımız bizimle hiçbir konuda istişare etmiyor” dedi.

“Ali Başkanın TEKNOSAB kurulduğunda haberi bile yoktu”

TEKNOSAB kurulduğunda belediye başkanının haberi bile olmadığını da iddia eden Akın, “03.12.2014’te verdiğim önergede, basında çıkan haberler göre İkizce, Taşpınar ve Karakoca’ya kadar olan bölgeyi de kapsayan yaklaşık 1200 hektarlık OSB alanı oluşturulduğu ifade edilmektedir. Bu konuda belediyemizin bilgilendirilmiş midir? diye sorduk. Verilen cevap, “Bizim dışımızda gelişen bir olay, biz orada herhangi bir hak sahibi değiliz” şeklinde olunca, bizlerinde sayın başkan siz o OSB’de mutlaka ve mutlaka mütevelli heyetinde olmak zorundasınız, dedik. Çünkü gerek İkizce, Taşpınar ve Karakoca bunlar bizim bölgelerimiz olduğuna göre, sizi ve KTSO’yu mütevelli heyetine almak zorundalar dedik. Daha sonra olayı çözdüler, ama hala KTSO’ya herhangi bir hisse vermediler” şeklinde konuştu.

“Belediye başkanı köy yerlerini satmakla yasayı çiğniyor”

Belediye başkanı köy yerlerini satmakla yasaya aykırı hareket ediyor. Çünkü 3367 sayılı yasayla oluşturulan arsalar aslında 3194 yasaya dair imar planlı arsalar değildir. Özel arsalardır. Satışa çıkarılan yerlerle ilgili vatandaşın yada muhtarların biri dava açsın, satışların iptali söz konusu. Bunu ben söylemiyorum, yasa söylüyor.  İşin özü bu. Diyorlar ki; “Biz bunları satalım bize kaynak gelsin.” Satarak, tarımı iyice bitirip turizm alanı yaratamazsınız. Proje üretmeden hizmet olmaz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.