Akıl tutulması yaşıyoruz!

Keyfi uygulama ortamı iyice gerdi… 191. Sokak sakinleri çok huzursuz…

Karacabey Gazi Mahallesindeki 191. Sakakta tek yön zorunluluğu getirilmesi trafik rezaletine tavan yaptırdı.
Salı günleri yabancı plakalı pazarcıların dilediği yerlere gelişi güzel park yapmaları sıkıntıyı iyice arttırdı. Yeni uygulamayla dayanılmaz bir boyut kazanan trafik keşmekeşliği ortalığın gerilmesine neden oluyor. Gerginliğin ise ne zaman nerelere varacağı kestirilemiyor. Her an kan akabilecek küfürleşmeli kavgalar yaşanmaya başladı.
Yabancı araçların işgalleri yüzünden evlerinin önünü kullanamadıklarını ve bu nedenle kavgalara dönüşen sıkıntılar yaşadıklarını belirten sokak sakinleri, özellikle salı günleri çok huzursuz olduklarını dile getirdi.
Uygulanması olası görünmeyen tek yol zorunluluğuna karşın yukarıdan gelen araçlar nedeniyle evlerine gidemediklerini söyleyen 191. Sokak sakinleri mantıksız kararı eleştirdi.
Yeni uygulamayla kaş yaparken göz çıkarıldığına dikkat çeken sokak sakinleri, “Akıl alacak gibi değil. Böyle rezalet görmedik. Okulun ön kapıları neden kullanılmıyor da vatandaşa bu sıkıntılar yaşatılıyor. Hiç bir yararı görülmeyen bu uygulamadan sadece kaos çıkar. Bu karar, okul müdürleri tatmin olsun diye mi alındı. Yoksa trafik yoğunluğu daha da artsın diye mi? Oldu olacak, sokağa iki taraftan da yasak getirilsin. Hatta okulun etrafından sinek bile geçirilmesin. Yasak geldi de ne oldu? Yeni uygulamaya kimse saygı duymuyor.
125. Sokak ile Öğretmenevi Sokağındaki tek yön uygulaması da buna benzer birşeydi, sürdürülebildi mi?
191. Sokaktaki keyfi uygulamadan daha fazla hasar görmeden vazgeçilmelidir” diye yakındılar.
Bu arada değişik tarihlerde, değişik günlerde tek yön uygulamasına uymayan araçların fotoğraflarını geçen hafta yayımladık. Bu gün de aynı sokaktaki yasaklara uymayan ve işgalleri devam ettiren araçların yeni çekilmiş fotoğraflarını aktarmak istiyoruz. Söz konusu fotoğraflar rezaletin belgesi değilmidir?

 

akıl tutulması2

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.