Akaryakıt ve taşımacılıktaki sorunlar masaya yatırıldı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası 3. Meslek Grubu, akaryakıt ve taşımacılık sektöründeki sorunları masaya yatırdı.
Akaryakıt ve taşımacılık sektörü ile ilgili sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, KTSO Başkanı Naci Güncü, Meclis Üyeleri Uğur Koçak, Muammer Üstündağ, Sezgin Parlaklar, Ahmet Tuna, Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay ve 3. Meslek Grubu üyeleri hazır bulundu.
KTSO Başkanı Naci Güncü ve 3.Meslek Grubu Üyesi İlhan Elbir’in yaptığı açılış konuşmalarının ardından, katılımcılar yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Toplantıların düzenli ve daha geniş katılımlı olarak yapılmasına görüş birliği sağlanan toplantıda, sorunlar ve çözüm önerileri ise şu şekilde sıralandı;
*Sigorta şirketlerinin çok yüksek tutarlarda hesapladıkları kasko primleri katlanılamaz düzeye ulaşmıştır. Hazine’nin tekrar düzenleyici olarak sisteme müdahale etmesi gerekmektedir.
*Trafik sigortası primlerinin hesaplanmasında hasarın büyüklüğü ve kusurun kaynağı dikkate alınmadan her iki taraf içinde primlerin aşırı artması, mağduriyetlere yol açmaktadır. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin müşterilerden gelen şikayet ve taleplere kısa sürede cevap vermesi ve sorunların çözümüne yönelik daha ilgili tutum sergilemesi gerekmektedir.
*Ülkemizin de en önemli sorunları arasında yer alan kaçakçılık ile mücadele noktasında özellikle doğu ve güney illerimizden gelen kaçak akaryakıt kullanımı İlçemiz taşımacılık sektörüne darbe vurmakta, bu yola başvuranların yarattığı haksız rekabet nakliyecilerimizi iş yapamaz duruma getirmektedir. Kaçakçılıkla mücadele için daha etkin olarak gayret gösterilmelidir.
*İlçemizde bitme noktasına gelen nakliyat sektörünün yeniden canlanması için üretici firmalarımız başta olmak üzere nakliye talepleri için ilçemiz kooperatif ve firmaları tercih edilmelidir.
*Yolcu taşımacılığı ile ilgili olarak “S Plaka” ve “D4 Belgesi”nde sorunlar yaşanmakta ve yüksek maliyetlere katlanılarak yapılan yatırımlar zararla sonuçlanmaktadır. İlçe Ulaşım Komisyonu oluşturulması ve İl trafik komisyonu ile etkin olarak işbirliği sağlanması gerekmektedir.
*Araç alış-satışlarında yaşanan piyasa rayiç fiyat ile kasko değeri farkı işleme konu vergi matrahının olumsuz yönde etkilemektedir. Araçların marka-modelleri dikkate alınarak piyasa rayiç fiyatlarına göre kasko değerlerinin yeniden belirlenmek üzere ele alınması gerekmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.