AK PARTİ’NİN İKİRCİMLİ TAVIRLARI

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tuhaf,yersiz ve gerçekle bağdaşmayan söylemlerine ne yazık ki devam ediyor. Suriye Arap Cumhuriyetinin Birleşmiş Milletler nezdindeki resmi iktidarına “Rejim” demeye devam ediyor. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘da. Dünyanın hiçbir ülkesinde Ak Partiye güven yok. Aldığı oy olanına karşın oy verenler bile Dış Politikada ikircimli davranışlara kuşku ile bakıyor.
ABD ile yapılan oydaşma(mutabakat ) sonrasında Çavuşoğlu ‘nun demecindeki şu ibare gerçeği yansıtmamaktadır. “Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile bu oydaşma gerçekleşti”. Oydaşma Ak Partinin ya da herhangi bir yetkilisinin dirayeti ile değil Türk Silahlı Kuvvetlerinin silahlı gücüyle sağlandı. 2015 yılının 24 Temmuzundan bu yana terörle mücadele Ak Partinin değil Mustafa Kemal Atatürk ‘ün Askerlerinin dirayetinin sonucudur.
Oydaşma yalnızca bir adımdır, büyütülmemelidir. Ne bir zaferdir, ne de Ak Partinin kahramanlık yaptım sonucudur. Oydaşma, ABD’nin “Kara gücüm” dediği Pkk/Pyd/Ypg/Sdg’nin koruyucusu, besleyicisi olduğunu ilan etmesidir. Türkiye Cumhuriyetinin tek kazancı budur. AK Partinin şu “süpürme” ya da “güvenli bölge ” ya da “32 Km” söylemleri harekâta zarar vermektedir. Kimi Ak Partili yönetici ve Cumhurbaşkanı Danışmanlarının yaptığı bilgisiz, içeriksiz söylem ve açıklamalar Devlet Adamlığı özelliği taşımadıklarının kanıtıdır. O söylemler ABD-İsrail-Pkk/Pyd/Ypg/Sdg terör topluluğuna umut vermektedir. AK Partinin içindeki bu fitne ABD emperyalizmini, İsrail siyonizmini, dinci ve bölücü terör örgütlerini sevindirmektedir. İktidarda olan hiçbir partinin yönetici ve danışmanları bunu ülkesine yapamaz. Yapmaya devam ettiği takdirde bu emperyalizme, siyonizme, teröre destek demektir. Karşılığı her ülkede Vatan Hainliği adını taşır.
Oydaşmanın ertesi günü Rusya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve birkaç saat öncesinde Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ‘e çözüm sunan bir mektup gönderdi. Acı olan yanı şuydu. Ak Partiye dünyadaki güvensizlik o kadar yüksek bir düzeydeki Rusya “doğru çevrilmesini (tercüme edilmesini ) üzerine basa basa yineledi. Özellikle bölge ülkeleri Perinçek’le iyi ilişkiler içinde. Uçak düşürmede Ak Parti kahramanlık nutukları atarken Rusya savaş açma hazırlığındaydı. Yaptığı yanlış ne umurundaydı, ne farkındaydı. Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Rahmetli Tümamiral Soner Polat Başkanlığındaki bir Vatan Partisi heyeti Rusya’ya giderek Atatürk ‘ün Rus Dostluğunu yitirmeyin buyruğu ve askeri strateji ve jeopolitik ortak çıkarları anlatarak ortamı yumuşattı. Yine Barzani adlı soytarının Halk Oylamasında uyuya kalan Ak Partinin yerine İran ve Irak’a bu Halk Oylamasının sonucunda yitirilecekleri Vatan Partisi heyeti giderek anlattı. Ve Irak Ordusu Pkk ve Peşmergeyi ezip geçerek Halk Oylamasını engelledi. Irak-Iran sınırından İran güçleri de destek verince ABD’nin kara gücü piyonlar silahlarını bırakarak arkalarına bakamadılar.
Güvenli Bölge değil “TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİ TE MİZ LE NE CEK. (Dinci ve bölücü )”. Süpürme değil “BÖLGE ÜLKELERİNİN VATAN BÜTÜNLÜĞÜNE KARŞI ABD VE BATI EMPERYALİZMİNİN TERÖR ORDULARI YOK E Dİ LE CEK.”
Bunun yolu bellidir, açıktır, bilinendir. Suriye-Irak-İran-Rusya ve Türkiye ortak hareket edecek. Pkk’yı 32 Km geri çekmek çözüm değildir. Orada yaşamaya, Dost ve komşu Suriye’ye zarar vermeye devam edecektir. Sonunda yine Türkiye tehlikeyle karşı karşıyadır.
Ak Parti; Suriye’nin resmi yönetimine “rejim” demekten vazgeçmelidir.
Ak Parti; Türk Silahlı Kuvvetlerinin başarılarını kendisine mal etmekten, ucuz kahramanlık şovları yapmaktan vazgeçmelidir.
Ak Parti; hemen ve derhal Suriye Arap Cumhuriyetinin resmi Devlet Başkanı Beşar Esad ve yönetimiyle temasa geçmelidir.
Ak Parti; yönetici ve danışmanları ağzından çıkanı bilmeli, Devlet Adamlığına yaraşır söylem ve eylemlerde bulunmalıdır.
Ak Parti Genel Başkanı; Suriye Arap Cumhuriyetinin resmi yönetimine Devlet Adamına yaraşır hitablarda bulunmalıdır.
TRT Pazar günü iğrenç bir haber yaptı. Menbiç’e girmiş Suriye Ordusuna ve Ypg’ye karşı aleyhte gösteri yapıldığı biçiminde son derece yersiz ve yaranmaya yönelik bu haberi LA NET Lİ YO RUM. Bu haber asılsızdır.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Ve Ak Parti Karacabey İlçe Örgütüne; KAHRAMAN MEHMETÇİĞİMİZE destek verirken OSMANLI-CILIK oynamayın. Burası Türkiye Cumhuriyetidir.
Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘tür. Osmanlı diye bir Ulus yoktur. Osmanlı diye bir hanedan vardır. Ulus Egemenliğine aykırı OSMANLI-CILIK şovlarınız birleştirmez, bölmeye yöneliktir.
“KEMALİSTİM DİYEMEYEN CHP BAŞKANLIĞINDA OTURAMAZ”.
Ahmet Taner Kışlalı’yı saygı ve rahmetle anıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.