AK Parti’de yeni Başkan Kadir Sevik

AK Parti’de yeni Başkan Kadir Sevik
AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın zorla istifa ettirilerek görevine son verilmesinin ardından, İl yönetimi Kadir Sevik’i başkan olarak atadı.
Halit Türkkan’ın 3. Olağan Kongrede yola devam kararı aldığı genç yönetim kurulu üyeleri tarafından devrilmesiyle bir süredir isimleri ilçe başkanlığı için geçen Kadir Sevik ve Avukat Mustafa Çevik’ten hangisinin ilçe başkanı olacağı konuşulmaya başlanmıştı.
AK Parti İlçe Başkanlığı’na Belediye Başkan adayı Ergün Koç’un uyum sorunu yaşamayacağı bir isimin getirilmesi beklenirken bu beklentiler boşa çıkmadı ve Atatürk Bulvarı üzerindeki bir giyim mağazasının işletmeciliğini yapan Kadir Sevik, AK Parti İlçe Başkanlığı’na getirildi.
Dün ilk defa AK Parti İlçe Başkanı sıfatıyla Belediye Başkanı Ergün Koç’u ziyaret eden Kadir Sevik, ilçe yönetimi ile birlikte birlik ve beraberlik mesajı verdi. Başkan Koç’u ziyareti sırasında yaptığı basın açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken Kadir Sevik, AK Parti’nin dört senedir mücadele ettiği yolsuzlukların üzerine sanki sünger çekti. Sevik, “Yeni oluşturduğumuz İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları ile bu ziyareti gerçekleştiriyoruz. AK Parti olarak girdiğimiz seçim döneminde tüm enerjimizi Sayın Başkanımız için harcayacağız” diye konuşarak Belediye Başkanı Ergün Koç’a tam destek verdiklerinin altını çizdi.
Koç’un bu yaşanan son gelişmeler sonrası bir hayli keyifli olduğu gözlerden kaçmazken, yerel gazetelerde hakkında çıkan haberler nedeniyle, basın mensuplarına yönelik üslubu sertleştirmesi ortamı elektriklendi. Özellikle Danıştay’ın kendisi için yargılama kararı vermediğinin altını çizen Koç, bu tür haberleri yapan gazeteleri art niyetli olmakla suçladı.
Ziyarette, Türkkan’ın ekibinde yer alan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurgül Özatilla, Murat Erol dışındaki Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi üyelerinin katılmaması AK Parti’de çatlağın giderek derinleştiğini izlenimini verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.