Ergün Koç’a “Temayül Şoku”

Ergün Koç’a “Temayül Şoku”
*Cuma günü İl Başkanlığı’na giden AK Parti Karacabey Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle temsilcileri “Ergün Koç’u istemiyoruz” ültimatomu verdi. *Bunun üzerine; AK Parti İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Komisyonu Üyeleri ve 12 mahalle temsilcisi “Temayül Yoklaması”için Bursa’ya çağrıldı.
*Cumartesi günü Bursa’da yapılan temayül yoklamasında 60 AKP’li oy kullandı. Erol Onur’a 45, Faruk Türe’ye 8, Osman Çatak’a 6 ve Ergün Koç’a 1 oy çıktı. *AKP Karacabey tabanının bir kez daha dayatma istemediği ortaya çıkarken, Ergün Koç ise, “Temayül Yoklaması Şoku”na girdi.
Karacabey AK Parti tabanı, önceki gün Bursa’da yapılan “Temayül Yoklaması”nda Ergün Koç’a 1 oy verirken, Erol Onur’u 45 oyla birinci sırada aday gösterdi. Faruk Türe’ye 8, Osman Çatak’a ise 6 oy çıktı.
AK Parti İl Başkanlığı’ndaki “Temayül Yoklaması”nda yaşanan şok gelişme gündeme bomba gibi düştü. Karacabey’den giden AK Parti ilçe yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Komis-yon üyeleri ve 12 mahalle temsilcisine, İl Başkanlığı’nca dağıtılan boş kağıtlara 3 aday ismi yazılması istendi.
Karacabey’den gelen 60 AK Parti temsilci, Cumartesi günü İl Başkanlığı huzurunda gerçekleştirilen “Temayül Yoklaması” sonucunda, Erol Onur’u ilk sırada gösterirken, Faruk Türe ikinci, Osman Çatak üçüncü ve Ergün Koç’a son sırada yer verdi.
AK Parti’de son günlerde yaşanan ilginç gelişmeler, Belediye Başkanlığı konusuna farklı bir boyut kazandırdı. Ergün Koç’un AK Parti’ye transferinin ardından giderek artan sıkıntılar, 3 gün önce İlçe Başkanı Halit Türkkan’ın görevden alınmasına neden oldu. Özellikle Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve çok sayıda parti tabanının olaya büyük tepki göstermesinin ardından, AK Parti’de bölünmeler ve istifa söylentileri ciddi bir şekilde yüksek sesle konuşulmaya başlandı.
Bu gelişmeler tazeliğini korurken, önceki gün yaşananlar AK Parti’de suların bir türlü durulmayacağını gözler önüne serdi. AK Parti Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle temsilcilerinden oluşan üyelerin Cuma günü İl Başkanlığı’na giderek “Ergün Koç’la seçim kazanılamayacağı ültimatomu” vermesi üzerine zaman yitirilmeden Cumartesi günü “Temayül Yoklaması” yapıldı.
“Temayül Yoklaması” sonunda Karacabey AK Parti tabanı, Erol Onur’u birinci sırada aday gösterdi. Oyların yüzde 85’ini alan Erol Onur’un ardından Faruk Türe yüzde 8 ve Osman Çatak ise yüzde 6 oy olarak üçüncü sırada yer aldı. Karacabey AK Parti Belediye Başkan aday adayı Ergün Koç’a ise sadece yüzde 1 oy çıkması gündeme bomba gibi düştü.
İl Başkanlığı’nın çok önce yapmayı planladığı ancak, “Temayül Yoklaması”nın Ergün Koç yanlılarının baskısı nedeniyle birkaç kez ertelendiği ortaya çıktı. “Temayül Yoklaması”nın Karacabey’de Ergün Koç’u içlerine sindiremeyen ve onunla yerel seçimlerin kazanılamayacağını ileri süren Kadın Kolları, Gençlik Kolları, mahalle temsilcileri ve çok sayıda partilinin ısrarı üzerine yapıldığı belirtildi.
Siyaset gündemindeki şok gelişmeler gündemi sarsarken, AK Parti’de büyük bölünmeler yaşanacağı dile getiriliyor.
Halit Türkkan’ın hak etmediği bir şekilde görevden alınmasıyla birlikte ivme kazanan AK Parti’deki “Koç Çatlağı”nın seçim sonuç sonuçlarına nasıl etki yapacağı merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.