AK Parti’de delege seçimi heyecanı

AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı, 6. Olağan Kongre öncesinde mahalle ve köy delege seçimlerini ilçe binasında gerçekleştiriyor. 9 bin 987 üyesi bulunan AK Parti İlçe Teşkilatı’nda 400 delegenin belirlenmesi için dün başlayan seçimlerin, bugün saat 19.00’da sona ereceği bildirildi.
400 seçilmiş delege ve 26 doğal delegeden oluşan toplam 426 delege bu akşam itibariyle netleşecek. Delege seçimleri 26 Temmuz itibariyle tüm ilçelerde de kesinleşmiş olacak. Bu kapsamda, Bursa’daki ilçe kongrelerinin ise, Eylül ayının ikinci yarısında başlaması bekleniyor.
Sonbaharda yapılacak kongre öncesi gerçekleşen delege seçimleri için oyunu kullanan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, seçimler dolayısıyla çok heyecanlı olduklarını söyledi. Her kongre öncesi yapılan seçimlerin AK Parti için aynı zamanda bir yenilenme süreci olduğunu da ifade eden Erol, “AK Parti, Türk siyasi tarihindeki kurumsallaşmış tek partidir. AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı olarak mahalle ve köy delegelerimizi belirliyoruz. Karacabey’de üyelerimizin seçimlere yoğun bir ilgisi var. Sabahın erken saatlerinden beri tüm mahallelerden ve köylerden gelen üyelerimiz demokrasinin gereği olan seçim sürecinde heyecanımızı paylaşıyorlar. Üyelerimizin delege seçimlerine gösterdiği ilgiye teşekkür ediyorum. 426 delegemiz bu akşam belirlenecek. Delege seçimlerinin ardından ilçe başkanlığı için oylama süreci başlayacak. Bu sürecin hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.