AK Parti’de adaylık başvuruları sürüyor!

AK Parti’de 5 Kasım 2018 tarihinde start alan belediye başkan aday adaylığı ve meclis üyeliği aday adaylığı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. 12 Kasım 2018 Pazartesi günü sona erecek başvuruların yanı sıra, AK Parti Teşkilatları da 18 Kasım 2018 tarihinde kimi belediye başkanı görmek istediklerine dair temayül yoklamasında sandık başına gidecek.
Konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiren AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, belediye başkanı aday adayı olmak isteyenlerin başvurularını 12 Kasım tarihine kadar il başkanlığına iletmek üzere ilçe başkanlığında almaya devam edeceklerini kaydetti.
Belediye Meclis Üyelikleri aday adaylığı için 3 Aralık 2018 tarihinin son gün olduğunu, meclis üyesi olmak isteyenlerin bu tarihe kadar ilçe başkanlığına başvuruda bulunabileceğini belirten İşcan, “Mahalli Seçimlerin Karacabey’imize, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İşcan, yaptığı basın açıklamasında, şunları kaydetti: “AK Parti olarak Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Tabii malumunuz önümüzde bir aday adaylık süreci var. 5 Kasım’da başlayan aday adaylığı başvuruları, belediye başkanlıkları için 12 Kasım’da, belediye meclisi üyelikleri için 3 Aralık’ta tamamlanacak. Belediye Başkan Aday Adaylık başvuruları, il başkanlıklarına veya il başkanlıklarına iletilmek üzere ilçe başkanlığımıza, belediye meclisi üyelikleri de ilçe başkanlığımıza bizzat yazılı olarak yapılabilir. Mahalli İdareler Seçimi’nde AK Parti’de aday adaylık kriterleri; liyakatlı, ehliyetli, mütevazılık, istişare kültürü olan, ortak aklı öne çıkaran, bütçe, proje ve insan yönetmeyi bilen, gönüllere hitap eden, teşkilatla uyumlu, kapısı vatandaşa açık olmak olarak belirlendi.
Öte yandan 31 Mart 2019’da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri’ne ilişkin bütün iş ve işlemlerle ilgili Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’na ait tüm yetkiler Merkez Yürütme Kurulu’na devredildi. Buna göre, AK Parti bütün seçim çevrelerinde seçime katılacak, parti adaylarının tespiti ve sıralamasında “Merkez Yoklaması” usulü uygulanacak. Başvurular aksecim.akparti.org.tr adresi üzerinden, istenilen belgelerin de sisteme aktarılması suretiyle yapılacak. Kişiler, teşkilata gelmeden de internet üzerinden ön başvuruda bulunabilecek ancak başvuru işlemini kesinleştirmek için (kesin başvuru) ilgili teşkilat birimine uğrayarak sistemden çıkarılan başvuru formunu bizzat imzalamaları gerekecek. Başvuruya eklenecek olan; Sabıka Kaydı, Eğitim Durumunu Gösterir Belge ve Askerlik Durum Belgesini e-Devlet sisteminden temin edilebilecek. Büyükşehir ve il belediye başkan adaylıkları için başvuru aidatı İl Başkanlığı hesabına; ilçe ve belde belediye başkan adaylıkları ve meclis üyelikleri için başvuru aidatı İlçe Başkanlıklarının hesabına yatırılacak. Mevcut belediye başkanları başvuruda bulunmayacaktır.
Temayül yoklaması ise, tüm Türkiye’de 18 Kasım’da 10.00 – 16.00 saatleri arası yapılacaktır. Bu kapsamda İlçe yöneticilerimiz, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız ile yönetimleri ve mahalle temsilcilerimiz 18 Kasım Pazar günü Bursa’da sandık başına giderek, büyükşehir ve ilçede kimi belediye başkan adayı görmek istediklerini oylayacaklar. AK kadrolar olarak sürecin ilçemizde ve ülkemizde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde gerçekleşmesini temenni ederek hayırlara vesile olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.