AK Parti Siyaset Akademisi başlıyor!

AK Parti Karacabey İlçe Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Eser Tunay, AK Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve siyasete merak duyan kişilerin eğitimini amaçlayan Siyaset Akademisi’nde ‘Büyük Güç Türkiye’ programı olarak belirlenen 17’inci eğitim döneminin, 11 Temmuz’da başlatılacağını söyledi.
Yeni Dönem Siyaset Akademisiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Tunay, “AK Parti AR-GE Başkanlığı, toplumsal sorunları tanımlayıp halkın beklenti ve ihtiyaçlarına göre çözümler geliştirmek ve bunu toplumdan uzak bir şekilde değil, toplumun içerisinde yer alan kişiler, kurumlar ve diğer aktörlerle birlikte yapmayı hedefleyen bir birim olarak kurulmuştur. Bu çerçevede, Partimizin bilgiye önem vermesi gereği olan her alanda her tür araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmekteyiz.
Geniş kapsamlı faaliyetlerimizden biri olan Siyaset Akademisi, seçmenlerin Partimizle bağını kuvvetlendirmek, siyasete yönelik toplumsal ilgiyi artırmak, katılımcıların tarih, siyasal tarih, ekonomi, dış politika vb. alanlarda uzmanlar tarafından bilgilendirildiği Türkiye geneline teşkilatlarımız aracılığı ile yaygınlaştırdığımız eğitim faaliyetimizdir.
Siyaset Akademisinin düşünsel anlamda temelleri ve uygulamaya geçişi Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile olmuştur. AK Parti AR-GE Başkanlığı bünyesinde 2007 yılı içinde projelendirilen, 2008 Ocak ayı itibari ile faaliyete geçirilen Siyaset Akademisi, AK Parti’ye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur.
Uygulamaya başlandıktan sonra, her yıl hedefleri ve öncelikleri toplumun dinamiklerine göre kendini yenileyen bir yapıya dönüşmüştür.
Siyaset Akademisi herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını geleceğin Türkiye’sinin şekillenmesinde etkin rol üstlenecek “birey”ler olarak konumlandırıp, hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmek adına kendine bir görev edinmiştir. Bu doğrultuda 2008 Ocak -2013 Haziran tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 50.000’i aşkın insan Siyaset Akademisi’nde eğitim görme imkânı bulmuş, katılımcılardan 25.000’i eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır.
Ak Parti Ar-Ge Başkanlığı tarafından, Siyaset Akademisi –Büyük Güç Türkiye- Eğitim programı, 18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlarımızın katılımına açık olarak yeniden başlatılıyor.
11 Temmuz 2016’da başlaması planlanan yeni dönem kayıtları için son başvuru tarihi 01 Temmuz 2016’dır.
10 hafta boyunca haftada en az 12 saat/3 gün ders takip edecek olan katılımcılarımız;
*Türk Siyasetine Giriş,
*Siyasal Sistemler ve İdeolojiler,
*Siyasal Strateji ve İletişim Becerileri,
*Deneyim Paylaşımları,
ders başlıklarında eğitim alacaklardır. Ayrıntılı bilgi ve belgeler Karacabey İlçe Teşkilatımız bünyesindeki AR-GE Başkanlığı biriminden elde edinilebilecek. Bu tür Sertifika Programlarıyla da olsa siyasette yeni yüzlerle siyasetin içerisinde bulunanların kaynaşması sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.