Karacabey’de, “Dünya Kadınlar Günü”

Karacabey’de, “Dünya Kadınlar Günü”
8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği okullarda görev yapan kadın emekçilere karanfiller hediye ederek bu anlamlı günü kutlarken, siyasi partilerin kadın kolları da çeşitli etkinlikler düzenleyerek kadınların bu -gününe ortak oldu.
Siyasi partilerin kadın kollarının, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri, Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği’nin geçen yıl bir tekstil fabrikasında yanarak çan veren beş emekçi kadının anısına Ata’nın Anıtına karanfil bırakmasıyla devam etti.
Eğitim-Sen’den anlamlı gece: Aynı günün akşamında ise Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği, Öğretmenevi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenledi.
Programa, CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, Karacabey Kültür Sanat Derneği Başkanı Önder Eren, Karacabey Sürücü Kursu Ahmet Dursun, sendika üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Genin açılış konuşmasını yapan Eğitim-Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, bazı sendikaların güç çevrelerinin arka bahçesi haline geldiğini belirterek, anti emperyalist bir cephe oluşturulması gerektiğinin altını çizdi. Tunç, “Birileri arka bahçe sendikacılığı yapıyor. Bize üye olursan makam veya güç sahibi olursun diye üye toplayan bu sendikalar, üyelerinin de yolsuzluklarını örtme çabasında” diye konuştu.
Tunç, “Geleceği karanlık görenler geç kaldım dememek için anti emperyalist bir cephede buluşmalı. Bu cephede yapacağımız mücadeleyle sömürü çevreleriyle başa çıkabiliriz. Tüm emekçi kadınlarımızın bu anlamlı günü kutlu olsun” dedi.
Tunç’un konuşmasının ardından, 8 Mart Dünya kadınlar Günü’nün tarihçesinin anlatıldığı video gösterimi sunuldu. Video gösterisinin ardından Eğitim-Sen Karacabey Temsilciliği Yönetim Kurulu üyesi Devrim Şenbaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Eğitim-Sen’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü gecesi sendika üyeleri Mehmet Güler ve Türkan Aslan’ın okuduğu şiirlerle devam etti. “Bir gün Kadın Olmak” ve “Türk Tarihinde Kadın” adlı video gösterimlerinin sonrasında Eğitim-Sen üyelerinden oluşan müzik topluğu türküleriyle geceye katılanları coşturdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.