AK Parti dağıldı!

AK Parti dağıldı!
*Halit Türkkan’dan sonra Başkan Kadir Sevik’le birlikte tüm yöneticiler, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri istifa etti.
*Ergün Koç’la çalışmayacaklarını ileri sürerek istifa edenlerin sayısının 150’yi geçtiği be-lirtilirken, yeniden yapılanma görevi ilçe başkanlığına getirilen Adem Surguç’a verildi.
Karacabey AK Parti ile Belediye Başkanı Adayı Ergün Koç arasındaki anlaşmazlık, 150’yi aşkın istifa getirdi.
Yeni İlçe Başkanlığı’na İl Genel Meclis Üyesi Adem Surguç getirilirken, Ergün Koç’tan vazgeçmeyen AK Parti Genel Merkezi, geri adım atmayan eski ilçe yöneticilerinin tümünün istifasını kabul etti.
Başkan Koç’u istemeyen ilçe yöneticileri, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleriyle birlikte 150’nin üzerinde partilinin görevlerinden istifa ettiği bildirildi.
Karacabey’e gelen AKP Bursa Milletvekilleri Hayrettin Çakmak, Mehmet Tunçak, Ali Koyuncu ve İl Başkanı Sedat Yalçın’ın çabaları yetersiz kalırken, istifaların AKP Genel Merkezi tarafından kabul edildiği dile getirildi.
AK Parti’deki yönetim boşluğu önceki gece 23.00’te Genel Merkez’den gelen yazı ile İlçe Başkanlığı’na atanan Adem Surguç’la giderildi.
AK Parti’nin çiçeği burnundaki yeni İlçe Başkanı Adem Surguç, ayağının tozuyla dün bir basın açıklaması yaptı. Parti binasında, Belediye Başkanı Ergün Koç’la birlikte çok sayıda yeni yüzlerin katıldığı toplantıda, toparlanma sürecinin başladığı duyuruldu.
AK Parti’nin sahipsiz olmadığına dikkat çeken Adem Surguç, bundan böyle tek yürek halinde hareket edeceklerini ve Belediye Başkanlığı seçimini kazanacaklarını belirtti. Öncelikle Belediye ve İl Genel Meclis üye listelerinin hazırlanmasına ağırlık vereceklerini vurgulayan Surguç, yönetim kurulunun, Kadın Kollarını ve Gençlik Kollarını daha sonra oluşturacağını belirtti.
Belediye Başkanı Ergün Koç ise, sorumluluğa herkesin ortak olması gerektiğini kaydederek, yeniden yapılanan AK Parti ile daha da güçlendiklerini söyledi. Seçime çok iyi hazırlanarak yarım kalan hizmetleri iktidarın rüzgarıyla getireceklerine dikkat çeken Koç, “Siyaset, mantık ve sağduyulu olmayı gerektirir. İhtiraslar, doğruların önüne geçmemelidir. Yersiz olay ve davranışlara gerek yoktur. Bugünden itibaren Karacabey’imizi AK Parti organizasyonundaki hizmet kervanını atağa kaldırarak, var gücümüzle çalışacağız. Halka güveniyoruz. Bundan sonra AK Parti’de huzursuzluk değil, hizmetler konuşulacak” dedi.
Hareketli günler geçiren AK Parti’de Başkan Koç’un adaylığı kesinleşirken, yeni yönetimin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.
Ergün Koç’un yerine, Belediye Başkanlığı için ismi kamuoyuna açıklanan Faruk Türe ise yeni gelişmeler karşısında sessizliği yeğleyerek, “Partimize ve ilçemize hayırlı olsun” demekle yetindi.
Listeler yeniden yapılacak
Dün AK Parti İlçe Başkanlığı’na getirilen Adem Surguç, Ak bir sayfa açtıklarını ve yeniden yapılandırma süreci başlattıklarını duyurdu.
Belediye Meclisi ile İl Genel Meclisi listelerinin yeniden belirleneceğini dile getiren Surguç, bu konuda zaman yitirmeden çalışmalara başlandığını söyledi.
Adem Surguç, “Yarın ilçe seçim kuruluna verilecek olan listeleri, bugün tamamlamış olacağız. Yarından sonra da seçimlerden zaferle çıkacak olan yönetim kurulumuzu, kadın kollarımızı ve gençlik kollarımızı oluşturacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.