AK Parti Bursa’da gövde gösterisi

Yerel seçimlerde Büyükşehir ile birlikte 17 ilçeyi kazanma hedefiyle yola çıkan AK Parti Bursa İl Başkanlığı, adaylarını vitrine çıkardı. AK Parti Bursa İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osman Gazi Salonu’nda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bursa Milletvekilleri, belediye başkan adayları, eski belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı aday tanıtım toplantısında AK Parti gövde gösterisi yaptı.

ARINÇ’TAN GÖZDAĞI

Mevcut başkanlarının neden değiştirildiğiyle ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçilmeyen belediye başkan aday adaylarına da gözdağı verdi. Bursa’nın kimsenin tapulu malı olmadığını belirten Arınç, “Arkadaşlarımız iki üç dönemdir ellerinden geleni yaptılar. Biz onları şeref listemize koyuyoruz. Tek istediğimiz yüzümüzü kızartmasın ki şükürler olsun Karacabey dışında hiçbirisi de yüzümüzü kızartmadı. Benim içime sinmiyor diyen biri çıkarsa tavsiye etmem. Kesinlikle olduğuna inanmıyorum da lafın gelişi söylüyorum. Bu kabul etmeyen arkadaşlarımızın siyasi hayatının bitmesine neden olur. Bursa hepimizindir, herkesin hakkı vardır. Yanlış olanları aramızda kabul etmek durumunda da değiliz: iyilikte ve güzellikte AK Parti’yi daha iyi yerlere getirmek için yarışacağız. Bunu kabul etmeyen varsa başının çaresine baksın. Bursa senin değil hepimizin! Türkiye kendisini AK Parti’de buluyorsa biz kendisini Allah’ın yarattığı güzel varlıklar olarak gördüğümüz içindir. Üstünlük takvayadır. Takva sahibi olan insanlar kazanır. Siyasi anlamda bakarsak üstünlük ehliyet ve liyakattedir. Bu anlamda başarılı gördüğümüz insan hangi köyden gelmişse bizim arkasında duracağımız, aday yapacağımız, başkan yapacağımız odur. Kötülerle kazanmaktansa iyilerle kaybetmeyi tercih ederim” dedi.

“EN DOĞRU İSİMLER BELİRLENDİ”

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başbakan Yardımcısı Arınç, belediyelerde AK Parti’nin kazanması için çalışacaklarını söyledi. Belediye başkan adayları belirlenirken belirli kriterlerin baz alındığını anlatan Arınç, “Bazı siyasi partiler seçime kazanmak için girmiyor olabilir ama biz iddialı bir partiyiz. İktidar partisiyiz ve kazanmak için giriyoruz. Şu anki oy oranlarımızla girdiğimiz her seçimi kazanırız. Siyasette bazı hususları dikkate almamız gerekir. Türkiye’nin partisi olduğumuz için yüzde 50 oy alıyoruz. 76 milyon insan her zaman AK Parti içinde kendisine etnik kimlik bulabilir. Bizi yüzde 30’lar kesmez biz yüzde 50’nin üzerini hedefleyen bir partiyiz. Her aday adayı için bir fikir söylenebilir. Sizin fikriniz doğru olabilir. Bursa’nın bütün adaylarını sen tespit et deseler kendime göre bir liste yapardım ama herkesin doğrusu kendisine. Bir seçim yapacaksak bu işle ilgilenen bir heyetimiz vardır. Doğru karar ver seçimi kazanalım deriz onların verdiği karar bizim başımızın tacıdır. Bizim için kritik yer yok. Kazanmak için çalışacağız. Bize düşen mücadele etmektir” diye konuştu.

“30 BÜYÜKŞEHİRİ KAZANAN SEÇİMİ KAZANIR”

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel seçime 30 Büyükşehir’in gireceğini belirterek, “2011’de yapılan seçimlerde yüzde 53’e yakın oy aldık. Böylesine büyük başarıya sahip olmak partiler bulmak mümkün değil. Büyükşehirlerin sayısı 30 oldu. Onları da kazanacağız. Bir büyük seçime daha gidiyoruz. 30 Mart’ta Türkiye’de bütün belediyeler seçime girecek. 30 büyük şehirde oturanların sayısı yüzde 76 olunca Büyükşehirleri kazanan parti şimdiden birinci çıkmaya aday oluyor. Bu 30 şehrin hepsinde adayız. 30 Mart seçimleri için ciddi bir aday tespit çalışması yapıldı 6 bin aday adayımız vardı. Biz bir takımız bu da bir takım oyunudur. Teşkilatlarımızın gücü de her şeyin üstündedir. Yerel seçimlerde aday faktörü öndedir. Biz birbirimizi inkar eden değil birbirimizden güç alan bir partiyiz. Biz her maçın galibiyiz” dedi.

“BİZ YOKSAK SİZ DE YOKSUNUZ”

Konuşmasının sonunda 17 Aralık operasyonuna da değinen Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sistemli bir yıpratma kampanyasının olduğu günlerdeyiz. Hükümetimiz hakkında bir takım çevreler müthiş bir kötülük içindeler onların bu niyetleri bu hükümeti yıpratmaktır. Seçimde başarısız olunursa sonraki seçimlerde domino etkisiyle AK Parti’yi siyaset arenasından silmektir. Binlerce insan bu iftiraların hiçbirine inanmamış hükümetine sahip çıkıyor, Başbakanına sahip çıkıyor, Türkiye’ye sahip çıkıyor. Bazı büyükşehirler geçmişte görmediğimiz birlik ve bütünlük içindedir. Bu partiyi yıkmak için ellerinden geleni yaptılar. Biz iktidardan gidebiliriz ki bunun adı sandık ve demokrasidir. Biz sözümüzü tutmazsak millet bizden alır başkasına verir.Türkiye’de bir değil birden çok cemaat var. Kursumuz, evimiz basılacak korkusu yok. Cemaattekiler bizi bilir. Biz varsak siz de varsınız biz yoksak siz de yoksunuz. Bu taraftan görünüp de alçakça bu hükümeti yıkmak isteyenler var. Herşey ortaya çıktı”

AK PARTİ’NİN ESKİSİ CHP’NİN BAŞ TACI OLUYOR

Arınç, konuşmasında muhalefeti de sert sözlerle eleştirdi. CHP’nin AK Parti ve MHP’li adaylarla yerel seçime girdiğini, kendi adayını çıkaramadığını savunan Arınç, “Yerel seçimlerde ‘CHP diyebilir mi ben yüzde 30 alacağım’ diyebilir mi? MHP yüzde 20’yi hedef koyun alabilir misiniz diye sordum 6 aydır cevap alamadım. Orada Vural soyadlı adam bağırıp duruyor. Ey CHP hiç kimseyi bulamadın mı sen bağırmaktan başka bir işe yaramayan bir adamı aday yaptın sen… Soy adı kalın mı ince mi bilemiyorum. MHP’nin geçen dönemki adayını bu dönem CHP’den adayyaptınız. CHP bitiyor, taze kanlara ihtiyaç var. Hatay gibi bir yerde bizim belediye başkanımızı aday gösteriyorlar. Türkiye’nin neresine bakarsanız bakın ya MHP eskisi ya da AK Parti eskisi adaylarla sahneye çıkıyor CHP. Kendi partisine yakışır bir aday çıkarırsa nal toplayacağını çok iyi biliyor. Bizim eskilerimizden medet umuyorlar. AK Parti’nin eskisi CHP’nin baş tacı oluyor” ifadelerini kullandı.

“EN BÜYÜK ŞANSIMIZ BAŞBAKANIMIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise; yerel seçimlerle birlikte yeni Türkiye’nin var olma ve istiklal mücadelesini vereceğini belirterek, “En temiz en dürüst, lekesiz adaylarla halkın karşısında olduk. Bu güne kadar mahcup olmadık, bugünden sonra da olmayacağız. Halkımızın sözcüsü olduk. Söylem değil icraat gerçekleştirdik diğerleri de engel olmaya devam ettiler. Yerel yönetimler bu dönemde altın çağını yaşadı çünkü en büyük şansımız yerel yönetimden gelen ve belediye başkanlığının nasıl yapılacağını gösteren Başbakan Erdoğan’dır” dedi. Yerel seçimlere ‘bütünşehir’ olarak girdiklerini ifade eden Başkan Altepe, Büyükşehir ile ilçelerin birlikte kalkınacağını söyledi. Büyükşehir elinin Bursa’nın en ücra köşesine kadar değeceğini vurgulayan Altepe, “Osmangazi’de ne varsa Harmancık’ta da o olacak. Bu dönemde Bursa konuşuldu, şimdiden sonra da Bursa konuşulacak” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Cemalettin Torun da, Bursa teşkilatlarının aynı inanç ve azimle ayakta durduğunu ifade ederek, “Başbakan Erdoğan’ın yanında dimdik durmaya devam edecektir. Bizler AK Parti’nin bir davanın partisi olduğunun bilincindeyiz. Biz birlik içinde olduğumuz sürece kimse AK Parti’nin bileğini bükemez” diye konuştu.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Büyükşehir Recep Altepe
Nilüfer Mustafa Esgin
Harmancık: Mustafa Çetinkaya
Büyükorhan Hasan Taş
Orhaneli İrfan Tatlıoğlu
Karacabey Ali Özkan
Keles Mehmet Teke
Gürsu Cüneyt Yıldız
İznik Osman Sargın
Yıldırım İsmail Hakkı Edebali
Osmangazi Mustafa Dündar
Gemlik Refik Yılmaz
Yenişehir Süleyman Çelik
Mustafakemalpaşa Sadi Kurtulan
Kestel Yener Acar
İnegöl Alinur Aktaş
Mudanya Arif Bayrak
Orhangazi Neşet Çağlayan

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.