AK Karacabey’den Temayüle yoğun ilgi

Mart 2019 yerel seçimlerine katılacak adayları belirlemek için ince eleyip sık dokuyan AK Parti, geçtiğimiz Pazar günü 81 ilde temayül yoklaması gerçekleştirdi. Bursa’daki yoklama ise Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye alanında yoğun katılımla tamamlandı. Temayüle, Karacabey İlçe Teşkilatı da büyük ilgi gösterdi.
Aday adaylığı sürecini tamamlayan AK Parti Bursa İl Teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Karacabey dahil 17 İlçe Belediye Başkanlığı için başvuru yapan 176 aday adayı için sandığa gitti. Merinos AKKM’ye gelen binlerce partili, gönlündeki adayın seçimlere katılmasını sağlamak için oy verdi.
Buna göre temayülde Karacabey’den mevcut Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra, aday adaylığı başvurusunda bulunan AK Parti’nin bir önceki dönem İlçe Başkanı Murat Erol ile Karacabey İmam Hatipliler Derneği Başkanı ve Kütüphane eski Müdürü Zeki Demir yarıştı. Temayülden ayrıca, sürpriz isimlerin de çıkabileceği vurgulandı.
Bu kapsamda, AK Parti Karacabey İlçe Teşkilatı da, ‘Kimi belediye başkanı görmek istedikleri’ne dair temayül yoklaması için Bursa’ya yoğun bir çıkarma yaptı. Temayüle Karacabey’den; Ertem İşcan başkanlığındaki ilçe yöneticileri, Hamiyet Özenli başkanlığındaki Kadın Kolları, Adem Coşkun başkanlığındaki Gençlik Kolları Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları ve geçmiş dönem 6 İlçe Başkanı (Mehmet Salih Bağış, Halit Türkkan, Kadir Sevik, Adem Surguç, Mustafa Çelik ve Murat Erol) oy kullandı. Karacabey’den temayül yoklamasına toplamda 166 partilinin katıldığı kaydedildi.
Bu kez diğer temayül yoklamalarının aksine sandık kurulmadı. Partililer, istedikleri adayların isimlerini dijital ortamda seçti.
Bursa’daki temayül yoklamasına ayrıca; önceki dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı (Sosyal Politikalar Başkanı) Fatma Betül Sayan Kaya, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Malatya Milletvekili Hakan Kâhtalı ile İstanbul Milletvekili İsmet Uçman da katıldı. Temayül yoklamasına milletvekilleri, il, ilçe ve belde teşkilatları, belediye başkanları, il genel meclisi üyeleri belediye meclisi üyeleri, mahalle temsilcilerinden oluşan 2 bin 500’ün üzerinde partili katıldı. Tüm delegeler Büyükşehir Belediye Başkan Adayı için, ilçe delegeleri ise kendi ilçe Belediye Başkan adayları olmak üzere 2 oy kullandı.
“Teşkilatımızın görüşü önemli”
AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, aday belirleme sürecinde titiz bir çalışma yürüttüklerini belirtti. Adaylık başvuruları, temayül yoklamaları ve mülakatlarla seçim sürecini demokrasi şölenine dönüştürdüklerini kaydeden Salman, “Teşkilat ve aday adaylarımız ellerinden geldiği kadar bu sürece katkı sağladı. Centilmence ve demokratik bir yarış oldu. Kardeşlik hukuku içerisinde adil bir adaylık belirleme yöntemi uyguluyoruz. Temayül yoklamaları adayların belirlenmesinde parti üst kurulları için çok önemli referans niteliği taşıyor.” dedi.
180’e yakın aday adayı içerisinden 1 büyükşehir, 17 ilçe belediye başkan adayı belirleneceğini anımsatan Başkan Salman, diğer aday adaylarının seçimlere katılacak adayın etrafında kenetleneceğini ve davaya hizmet edeceğini vurguladı. Salman, yoğun katılımın, AK Parti’de parti içi demokrasinin yerleştiğinin en önemli göstergesi olarak değerlendirdi.
Çevreci bir uygulama
Temayül yoklamasının elektronik ortamda gerçekleştirildiğini, bunun da ekonomik değer anlamına geldiğini vurgulayan İl Başkanı Salman, “Kâğıdın hammaddesi ağaç. Bu yöntemle 3 ton ağacın kurtarılmasına, 100 bin lira masrafın önlenmesine katkı bulunmuş olduk. Şimdi sonuçlar doğrudan Cumhurbaşkanımızın önüne gidecek. Güzel bir uygulama olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.
“Yeniliklerin partisiyiz”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya da, Temayül Yoklamaları’nın parti teşkilatına verdikleri önemi gösterdiğine vurgu yaptı. AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu ifade eden Kaya, davaya hizmeti kutsal bir görev saydıklarını kaydetti. Belirlenen adaylar dışındaki diğer aday adaylarının da seçim sürecinde el ele vererek çalışacaklarına inandığını ifade eden Kaya, temayül yoklamasının ilk kez bu yıl elektronik ortamda yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“AK Parti teknolojiyi de her anlamda en etkin şekilde kullanan, yenilikleri teşkilatına en güzel şekilde yansıtan bir siyasi partidir. E-temayül sistemiyle birlikte verilen oylar akşam saatinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, bilgisayar ekranına gelecek. Kullanılan oyları sadece Cumhurbaşkanımız görecek. Güçlü adaylarla birlikte ülkemizi daha güçlü hale getireceğiz.”
Bayram havasında temayül!
AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan ise, e-temayül yoklamasının yoğun katılımla bayram havasında geçtiğine dikkat çekti. Temayüle katılan tüm Karacabey Teşkilatı’na teşekkür eden İşcan, “İlk kez temayül yoklamamızı elektronik sistemde yaptık. Parti olarak her zaman yeniliklere açığız. Elektronik sisteme geçiş ile birlikte 6 ton kağıt tasarrufu sağlandı. Oy kullanan herkese görevliler tarafından kart okuyucular verildi. Bir kişi yaklaşık 15-20 saniyede oyunu kullandı. E-temayülde değerlendirme ve oy kullanımı yapıldı. Tüm aday adaylarımıza teşekkür ediyorum. Sonuçlar anında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne düştü. Değerlendirmeleri Genel Merkezimiz yapacak.
Bizim parti olarak organizasyonlarımız hep böyle güzel olmuştur. Biz gönüllere giren ve milletimiz ile büyük hedeflere koşan partiyiz. Herkes güvenli ve güzel ortamda oyunu kullandı. Kimsenin töhmet altında kalma gibi bir durum söz konusu değil. Bu dönemde aday adayı olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu bir cesaret göstergesidir. Sahadalar ve çalışıyorlar.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.