AK Kadınlar’dan maneviyat dolu gezi

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları Teşkilatı Başkanı Hamiyet Özenli ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile mahalle temsilcileri, geçtiğimiz hafta Konya’ya maneviyatı yüksek anlamlı bir gezi düzenledi.
AK Parti İlçe Kadın Kolları yönetimi ve mahalle temsilcilerinin oluşturduğu 45 kişilik grup, kültür gezileri kapsamında ülkenin tarihi ve kültürel yerlerinin daha iyi tanınması, tarihi doku ve kültür bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen gezide, Konya’nın tarihi, turistik mekânları ile birlikte müze ve türbeleri ziyaret etti.
AK Parti İlçe Kadın Kolları İlçe Başkanı Hamiyet Özenli, Mevlana şehri Konya’da bulunmanın kendisi ve teşkilat üyeleri için ayrı bir maneviyat dolu olduğunu belirterek, “Mevlana Celaleddin Rumi’yi yaşamak ve anmak için, Mevlana ile coşan gönüllerin manevi hazzını doruğunda yaşamak için 45 AK Partili bayanımızla birlikte Konya’ya gezi düzenledik. Sevginin, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü olan ve bunu tüm insanlığa yaymaya çalışan önemli değerimiz Hz. Mevlana’nın yaşadığı şehir olan Konya’yı görmüş olmanın büyük bir mutluluğu içindeyiz. “Gez dünyayı gör Konya’yı” sözünün boşuna söylenmediğini bir kez daha anladık. Konya; caddeleri, sokakları ile maneviyat kokan bir şehir. Böylesine güzel bir şehirde bulunmak bizler için de ayrı bir şans. Konya, insanlık tarihi açıdan önemli medeniyetlere sahne olmuş, oldukça zengin bir kültürün izlerini bağrında taşıyan, Mevlana gibi yetiştirdiği İslam büyükleri ile gönülleri fetheden, müze kimliğine sahip olan önemli bir kentimizdir. Mevlana’nın bütün insanlık adına inşa ettiği sevgi ve hoşgörüye insanlığın her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. “Gel, kim olursan ol yine gel” çağrısı bütün yeryüzünedir. Bizler AK kadınlar olarak, Mevlana’nın 736 yıl önce dediği gibi ülkemizin tüm unsurlarına hiçbir din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin aynı çağrıyı iletiyoruz.” dedi.
Mevlana Celalettin-i Rumi’nin “Her ne istiyorsan kendinde ara, senin canının içinde bir can var, o canı ara!” sözüyle kendi iç benliğini keşfederek, “İnsan yaratılmışların en şereflisidir” düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayıp sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü olduğunu ve bu düşüncelerini tüm insanlığa yaymaya çalıştığını belirten Özenli, şunları kaydetti: “Hz. Mevlana’yı çok iyi anlamalı ve çok iyi anlatmalıyız. Arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize sevgi, hoşgörü ve kardeşliği en güzel Hz. Mevlana ile anlatabiliriz. Aşkın piri, hoşgörünün sultanı Mevlana Celaleddin Rumi’yi Hakk’a yürüyüşünün 744’inci yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.
Dünya görüşü ve insan sevgisi ile Mevlana Celaleddin Rumi ve milletimizin kıvrak zekâsıyla tanıdığı Nasreddin Hoca gibi milli kültürümüzün cevherlerinin yaşadığı şehir olan Konya’ya kültür gezilerimiz kapsamında yaptığımız ziyaret, AK Partili kadınlarımızı çok mutlu etti. Hedefimiz insan diyoruz ve AK Partili kadınlarımızın kültürel, sosyal faaliyetlerle kendini geliştirmesi adına hizmetlerimizi yürütüyoruz. Kendimizi bilmemiz, tarihimizi bilmemiz çok önemli. Bu doğrultuda düzenlediğimiz kültür turlarımızla, vatandaşlarımıza ülkemizin tarihi ve kültürel açıdan öne çıkan şehirlerini gezip görmelerini tanımalarını sağlıyoruz.” diye konuştu.
Konya’da bir gece konakladıktan sonra rehber eşliğinde ilk olarak Meram Deresi boyunca yemyeşil bir bölgeye kurulu olan Konya’nın Meram ilçesini ziyaret eden AK Kadınlar; Tavus Baba Türbesi, Sille Köyü’ndeki Aya Eleni Kilisesi’ni de gördükten sonra İnce Minareli Medrese, Selçuklu Sultanları Türbesi, Alaaddin Keykubat Camii, Karatay Medresesi, İplikçi Camii, Ateşbaz-ı Veli Türbesi, İshak Paşa Türbesi, Şerafettin Camii, Şems-i Tebrizi Camii ve Türbesi, Sultan Selim Camii, Üçler Mezarlığı ve Yeşil Türbe’ye giderek dualar etti.
Yaşamını, “Hamdım piştim yandım” sözleriyle özetleyen hoşgörünün sultanı Hz. Mevlana’nın türbesini ziyaret eden AK Kadınlar, maneviyatı doyasıya tadarak duygulu anlar yaşadı. Mevlana Celaleddin Rumi Dergahı ve Mevlana Müzesi’nden sonra Kurtuluş Savaşı döneminin maketlerle anlatıldığı Konya İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi’ni ve Müzesi’ni gezen AK Partililer, meşhur Konya etli ekmeği, bamya çorbası ve Konya şekerinin de tadına baktıktan sonra şehirden memnun ve mutlu bir şekilde ayrıldı.
Gezinin sonunda Mevlana’nın “Ne Olursan Ol Yine Gel” sözünden yola çıkarak dayanışma ve manevi değerleri yerinde görmekten çok memnun kaldıklarını belirten AK Partili kadınlar, “Mevlana’yı ziyaret etmemizi ve Konya’nın güzelliklerine, tarihine yakından şahit olmamızı sağlayan başta AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli’ye, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol’a, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, Rehberimiz Neslihan Buyruk’a, Gherdan Otel’e, İnegöl Özyavuzlar Turizm’e ve bizlere katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.