AK Kadınlar’dan aşure ikramı

AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları tarafından geleneksel olarak her yıl Muharrem ayında yapılan aşure etkinliği, bu yılda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Geçtiğimiz Salı günü Sevgi Yolu üzerinde gerçekleştirilen etkinlikte 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.
Kadın Kolları yönetiminin düzenlediği aşure etkinliğine; AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti il ve ilçe yönetimi, partili kadınlar, gençlik kolları ve vatandaşlar katıldı.
Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Muharrem Ayının girmesi ile birlikte her yıl geleneksel hale getirdiğimiz aşure ikram programını bu yılda yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Toplumsal birlikteliğin ve toplumsal barışın devamına katkı sağlamayı amaçladığımız aşuremizin bereketinin ülkemize ve vatanımıza bereket getirmesini temenni ediyorum, hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarımıza ve etkinliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Müslümanlar için böylesine önemli bir ayda bizde aşure dağıtarak vatandaşlarımızla bir araya gelmek istedik. Bu vesileyle yüzyıllardır süregelen geleneğin ve Muharrem ayının birlik ve beraberliği pekiştirmesini, herkese bolluk ve güzellikler getirmesini diliyorum.
Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu hayırlı ayın tüm kardeşlerimize, Ümmet-i Muhammed’e hayırlar ve mutluluk getirmesini ve yine bu önemli günde dünya genelinde yaşanan savaşların, haksızlıkların ve zulümlerin sona ermesi için dua ediyoruz. Bolluk ve bereket getirmesi temennisiyle İslam Alemi’nin bu mübarek ayını kutluyor, tüm halkımıza esenlikler diliyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.