Ağustos’ta ihale yapılacak!

Karacabey Belediye Meclis Üyesi Fahrettin Nerse, Arıtma Tesisi için İller Bankası'ndan alınan 3 milyon TL.'lik krediyi sorguladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı yeni atık su tesisi projesine meclis üyeleri Şubat oturumunda, 3 ret, 1 çekimsere karşılık 16 kabul oyu ile borçlanma yetkisi verdi. Temmuz oturumunda konuyu tekrar gündeme taşıyan Meclis Üyesi Fahrettin Nerse, arıtma tesisi hakkında bilgi istedi. Nerse, meclise sunduğu yazılı önergesinde projenin hangi aşamada olduğunu sorguladı.

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “1987 yılında Belediye'nin hizmete açtığı Atık Su Arıtma Tesisi'nin ömrünü tamamlaması ve ekipmanlarının eskimesi nedeniyle deşarj kriterlerinin yakalanmasında sıkıntı yaşanmaktadır. Yeni bir atık su arıtma tesisi projelendirilmesi için 18 Nisan 2013 tarihinde ihaleye çıkıldı. İhaleyi kazanan, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Erdem Görgün'ün görev aldığı İÖ Çevre Çözümleri Araştırma Geliştirme Ltd. Şti. firması ile sözleşme imzalandı. Proje tasarımı ve yapım işi ihalesi dokümanlarının hazırlanması sürüyor. Ağustos 2013 tarihinde hazırlıklar tamamlanacak ve ihale yapılacak” ifadelerine yer verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.