Adres değişti, çile aynı

Karacabey’de PTT aracılığı ile 3 ayda bir yaşlılık ve sakatlık maaşı olarak 225 ile 400 YTL arasında para alan vatandaşların çilesi bitmek bilmiyor.
Maaşlarını alabilmek için daha önceleri Ziraat Bankası’na giden ve burada sonu gelmeyen kuyruk çilesiyle karşı karşıya kalan vatandaşlar, şimdi de PTT tarafından yapılan ödeme kuyruklarında izdiham yaşamak zorunda kalıyor.
Karacabey PTT Müdürlüğü’nde sadece 3 personelin hizmet veriyor olması yaşlı vatandaşların işini daha da zorlaştırıyor. Vatandaşlar, PTT’de daha fazla personelin olması gerektiğine dikkat çekerek, bu şekilde hizmetin daha hızlı verebileceğini savunuyor.
Özürlü olan yaşlı vatandaşların maaşlarının evinde ödeneceğinin söylenmesine karşın bu durumdaki bir çok kişi paralarını alabilmek için kilometrelerce uzak köylerden ilçe merkezine geliyor.
Sabahın erken saatlerinde PTT önüne akın eden yaşlı vatandaş, kuyrukta beklemekten bitkin düşüyor. Yıllardır yaşanan soruna çözüm bulamayan yetkililer ise sert dille eleştiriliyor. PTT’de beklemekten bıkan vatandaşlar, maaş kuyruğu çilesinin son bulmasını istedi.
Yaşlı vatandaşlar, “Adres değişti ama yıllardır çektiğimiz çile değişmedi.” diyerek tepkisini dile getirdi.
Karacabey’de her üç ayda bir yaklaşık bin 500 kişiye 65 yaş üstü maaşı veriliyor. Haziran ayında, bin 92 yaşlı vatandaşa 349 bin 124 YTL, Eylül ayında ise 836 vatandaşa, 291 bin 50 YTL ödendiği bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.