“Adalet olmadan huzur olmaz”

Saadet Partisi İlçe Başkanı Zeynel Abidin Koçak, ekonomik krize değinerek, “Sadece dolar değil. Patates, soğan her sebze-meyve aldı başını gidiyor. Aylardır sürekli söylüyoruz. İsrafın önüne geçin. İsrafın önüne geçilmeden olmaz. Hâlâ israf ediyorlar” dedi.
Koçak, “Allah’a hesap verecek olma korkusu olursa kimse adaletsizlik yapamaz, yetim hakkı yiyemez, yalan söyleyemez, iftira atamaz. Şu an üzülerek söylüyoruz bazı kesimlerde bu korku ortadan kalkmış durumda. Yalanın gerektiğinde söylenebileceğine inanıyorlar. Seçimden önce Anadolu’dan davetler üzerine Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu birçok yerde konferanslar vermişti. Bu konferanslarda ülkenin, dünyanın sorunlarını konuşup bunların çözümünü anlatmaya çalışmıştı. Bu konferanslarda insanlar hep bize, ‘Bu zamana kadar neredeydiniz? Gönlümüz sizinle’ diyorlardı. Şimdi bazı yerlerde, ‘Dedikleriniz gerçekten doğruymuş’ diyorlar. Gönlü bizimle olanlar yakında sandığa da yansıyacaktır” ifadelerini kullandı.
Açıklamasının devamında adalet duygusuna vurgu yapan Koçak, “Adalet olmadan huzur olmaz, barış olmaz. Cenab-ı Hakk’ın rızası kazanılamaz” dedi. “Adalet öyle bir mefhumdur ki; eğer bir devlet başkanı haksızlık yaptığı takdirde adaletin önünde diz çökmeye mecburdur. Biz bunu geçmişte yaşadık. Eğer bir liderin adalet önünde diz çökmesine engel oluyorsa burada bir sorun var demektir. Allah korkusu olmayan bir hâkim doğru karar veremez. Siz işi ehline vermek mecburiyetindesiniz. Siz istişare etmeden karar vermemelisiniz. Buna mecbursunuz. Ancak istişare sonucunda verilen karar isabetli olur. Siz yetim malına göz dikemezsiniz, yalana, iftiralara neden olamazsınız. Şuanda maalesef böyle bir ülkede yaşıyoruz. Onun için bizim vaatlerimiz kesin. Biz her şeyden önce işi ehline vermeyi, yetim hakkı yememeyi ve hakkı söylemeyi prensip ediniyoruz” dedi.
İsrafın önlenmesi gerektiğini yineleyen İlçe Başkanı Koçak, “Sadece dolar değil. Patates, soğan her sebze-meyve aldı başını gidiyor. Aylardır sürekli söyledik. İsrafın önüne geçin. İsrafın önüne geçilmeden olmaz. Hâlâ israf ediyorlar. Bugün zor şatlar altında Kanal İstanbul’dan, devasa kültür merkezinden bahsediyorsanız siz ekonomiyi düzeltemezsiniz. Biz kültür merkezlerine de, kanal projesine de karşı değiliz. Bu yatırımların ekonomiye bir katkısı yok” dedi.
Koçak, “Bütün suçu Amerika’da buluyorlar. Evet doğru. Amerika bu bölgede yıllardır çalışmalarını sürdürüyor. Irak’ta yaşananlar bugün olanlar için hazırlıktı. Bugün biz Erbakan Hoca’nın yıllarca söylediği İslam Birliği’ni kurmak mecburiyetindeyiz, ortak ekonomik çalışmalar olması gerekiyor. Hükümetin Amerika’ya karşı, Siyonizm’e karşı gösterdiği tavrın daha tutarlı olması gerekiyor ve bu tavrı destekliyoruz. Bugün bütün kanallar Evanjelizm hakkında yayın yapıyorlar, rahip Brunson’nun bunların adamı olduğunu söylüyorlar. Biz bunları söylediğimiz zaman bizi komplo teorisi üretmekle itham ediyorlardı” dedi.
Koçak, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Şimdi yerel seçimlere gidiyoruz. 1994 yılında büyük bir patlamayla İstanbul’da da Ankara’da da birçok şehirde belediyeler kazandık. O günden bugüne çok şey değişti. Cumhurbaşkanımızın itirafıyla İstanbul’a ihanet edildi. Allah’ın izniyle yapılacak olan yerel seçimlerde yeniden şahlanışa geçerek iktidara gelip Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni bir dünyayı hep birlikte kuracağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.