Açılmadan kapanan işyeri

Mahmut Çayır’a ait mağaza, Belediye tarafından garip bir şekilde mühürlendi
Karacabey Belediyesi, Mahmut Çayır’a ait işyerini, “Açma-Kapama Ruhsatı” olmadığı gerek-çesiyle kapattı.
            Uygulamanın kendisinde şaşkınlık yarattığını belirten Mahmut Çayır, açık olmayan, taşıma ve hazırlık aşamasındaki bir yerin mühürlenmesine hiç bir anlam veremediğini dile getirdi.     
            Belediye Tahıl Dükkanları’nda da bir işyeri bulunan Mahmut Çayır, oranın yıkılma ihtimali nedeniyle Runguçpaşa Mahallesi 75 Sokak, No:8/A’da eski Demokrat Parti Seçim Bürosu olarak kullanılan yeri kiraladı. 01 Ağustos tarihinde kiraladığı işyerinde taşınma ve hazırlık çalışmasında olduğuna vurgu yapan Çayır, vergi kaydının bile yapıldığını belirtti.
            Belediye’den “İşyeri Açma-Kapama Ruhsatı” için istenen, “Yapı Kullanma Belgesi”ni alamadığını kaydeden Mahmut Çayır, gerekli diğer tüm belge ve işlemlerin noksansız olduğunu belirtti.
            Henüz faaliyette olmayan bir işyerinin kapatılmasının çok komik olduğuna dikkat çeken Çayır, hukuk dışı bir iş yapmadığını aksine, Belediye’nin yasaları çiğnediğini dile getirdi.
            23 Eylül tarihinde “Yapı Kullanma Belgesi” için Belediye’ye başvurduğunu ileri süren Çayır, “Bana o belgeyi vermediler. Nedenini tam olarak bilmiyorum. Belediye’de keyfi ve kişilere göre karar alındığını düşünüyorum. Belediye halkın Belediyesi olmaktan çıkmıştır. Halka işkence çektiren Belediye olur mu? Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Böyle bir uygulama Türkiye’de belki de ilktir. Mağduriyetimin giderilmesi konusunda hem Belediye hem de Kaymakamlığa başvurdum. Ancak sonuç alamadım. Konuyu İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar taşıyacağım. Hakkımı sonuna kadar arayacağım. Bu işte kasıt olduğunu düşünmeden edemiyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.