AÇILIMIN 2019 VERSİYONUNDA KİM, KİMİNLE !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

KİM… KİMİNLE… AŞAĞIDAKİ MADDELERİ DİKKATLE OKUYALIM !
1-Irak’ın kuzeyinde bulunan bütün Türk birlikleri ve Türk ordusuna bağlı Özel Kuvvetler, Türkiye sınırları içine çekilecek.
Türk ordusu bundan böyle hangi gerekçeyle olursa olsun, sınır ötesi harekâtta bulunmayacak.
PKK/KADEK’in Türkiye egemenlik alanı dışında takip ve bastırılması harekâtlarına son verilecek.Ayrıca PKK/KADEK’e karşı Türkiye Devletinin egemenlik alanı içinde yapılacak askeri harekâtlar için ABD askeri makamlarına bilgi verilecek.
2-Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK/KADEK’e karşı ABD askeri makamlarına bilgi vermeden ve izin almadan harekât yapacak olursa, ABD hükümeti, Kürt halkına karşı şiddet kullanıldığı ve soykırım uygulandığı çerçevesi içinde uyarıda bulunma hakkını kullanabilecek. Bu durumda ABD gerekli gördüğü ambargo ve silahlı müdahale gibi siyasal ve askerî yaptırımları saklı tutacak.
3-Türkiye, ABD’nin İran’a ve diğer Ortadoğu ülkelerine karşı uygulayacağı sınırlı askerî harekâtlara, ABD’nin talep etmesi halinde şartsız olarak üs ve taşıma kolaylıkları sağlayacak, askerî birlik verecek. Türk birliklerinin üst komuta yetkisi, ABD komutanlığında olacak.
4- Türk ordusunun asker sayısı ve silah kuvveti, ABD’nin uygun bulduğu sayı ve kabiliyete indirilecek. Özellikle tank ve ağır silahların miktarı düşürülecek, savaş uçağı sayısı sınırlanacak. Bütün silah ve cephane bundan sonra ağırlıklı olarak kısa menzilli taktik savunma kavramına (belgede “konsept” deniyor) göre ayarlanacak. Türkiye’de bulunan ABD ve NATO irtibat subaylarının görev alanları ve yetkileri genişletilecek.
5- Irak’ın kuzeyinde kurulmuş olan Kürdistan devleti, resmen ilan edildikten sonra, Türkiye tarafından da resmen tanınacak. Türk devletinin Kürdistan kurulmasını “savaş nedeni” sayan Millî Güvenlik Siyaset Belgesi ve bu yöndeki politika ve kararları kaldırılacak. Kürdistan sınırları içinde kalacak olan ve özellikle Kerkük, Musul ve Süleymaniye’deki Türkmenler, ABD tarafından güvenli bir şekilde başta Bağdat ve diğer Güney Irak şehirlerine nakledilecek. ABD yetkilileri göç edecek olan tüm Türkmenlere iş olanakları sağlayacak.
6-Abdullah Öcalan ve diğer dört lideri dışında bütün PKK/KADEK yönetici ve elemanlarına geniş kapsamlı af çıkarılacak.
Etnik grupların yasal siyasete katılmaları önündeki bütün yasal kısıtlamalar ve engeller kaldırılacak.
Af yasasıyla bağlantılı olarak PKK/KADEK’e yasal siyaset düzleminde yer alma olanağı sağlanacak, hapiste veya dağda bulunan yöneticilerin siyasal mücadeleye katılmaları için gerekli hukukî ve siyasal önlemler alınacak ve uygulanacak.
7-Kamu Reformu Yasası ve yeni Yerel Yönetim Yasaları hızla çıkartılarak, Türkiye’deki Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı şehir ve kasabaların belediyelerinin özerkleşmesi süreci kararlı olarak yürütülecek.
Türkiye, dört yıl içinde uygulanacak bir planla, üniter devlet yapısını terk ederek, federasyona geçecek.
8- KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, “Arafat modeli” denen uygulamayla devre dışı bırakılarak, Kıbrıs’ta Annan Planı bazı küçük değişikliklerle hayata geçirilecek.
Ege kıta sahanlığı konusunda Türkiye, Yunan doktrinine daha esnek davranacak, Türk jetlerinin uçuş alanı daraltılacak, sık sık ortaya çıkan “it dalaşı” sorunu Yunanistan rahatsız edilmeden çözülecek.
9-Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkileri normalleştirilecek ve iyileştirilecek. Sınır ticaretinde Ermeniler lehine düzenlemeler yapılacak. Ermenilerin Türkiye’ye gezilerindeki bazı kısıtlamalar kaldırılacak.
Tarih: 24 Mayıs 2003
Yer: Dışişleri Bakanlığı Balgat-Ankara
Tayyip Erdoğan´ın Çankaya adayı Abdullah Gül Vatan Gazetesi´nden Sedat Sertoğlu´na röportaj veriyor.
Abdullah Gül, bir ay önce ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell´la yaptığı görüşmeyi Sertoğlu´na anlatıyor: “Ben bu gezileri yapmadan önce, şimdi senin oturduğun koltukta (tam burada Gül, “Eliyle koltuğa vuruyor”) ABD Dışişleri Bakanı Powell oturuyordu. Onunla 2 sayfalık 9 maddelik bir plan üzerinde anlaştık. Ama ben her yaptığımı kalkıp açıklayamam ki. Powell Suriye´ye giderken de benimle konuştu. Gizli olan bir sürü gelişme var.”
Abdullah Gül, 17 Temmuz 2003 günü Filistin Dışişleri Bakanı Nebil Şaat´la görüşürken ABD ziyaretini açıklamaya çalıştı.
Gül orada da Powell´la yaptığı gizli mutabakatın ayrıntılarını şu sözlerle aktardı: “Tezkerenin reddinden sonra Powell´ın Türkiye´ye yaptığı ziyarette, bölgede yapılması gerekenleri beraber kararlaştırdık”.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
“Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı sırasında olabildiğince eşit davrandı “. (Kemal Kılıçdaroğlu )
” Sayın Gül’ün siyasete aktif biçimde dönmesini isteriz”. (Selahattin Demirtaş)
“Sayın Abdullah Gül ‘ün sesi daha gür çıkmalı “. (Ekrem İmamoğlu)
“Sayın Gül’ün adaylığına sıcak bakıyoruz”. (Meral Akşener )
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Şimdi yukarıdaki 9 maddelik gizli anlaşmayı yapmış. Ak Parti içinde iken ve Cumhurbaşkanı iken bu açılım adlı ihanetin Baş Sorumlularından Abdullah Gül ile Chp-Hdp-İyi Parti ortak hareket ederek açılımın yeniden başlamasından söz ediyor.
Açılım adlı ihanet Ak Parti uygulaması içinde de Chp-Hdp-İyi Parti uygulamaya kalkışılması içinde de; TÜRKİYE CUMHURİYETİNE ihanettir!
1919’dan bu yana tüm açılımlar ve girişimleri Milli Devletin Atatürkçü duvarına toslamış, toslamaya devam edecektir !
ATOMU PARÇALAYABİLİRSİNİZ AMA TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ASLA !
BİLİNE!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.