“Abhazya Cumhuriyeti tanınmalıdır!”

Karacabey Vatan Partisi İlçe Örgütü Abhazya Tanıtım Programı’na katıldı

Vatan Partisi’nin Abhazya Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasına yönelik toplantı, konferans ve çalışmaları sürüyor. Salı günü Uludağ Universitesi’nin düzenlediği Abhazya Tanıtım Programı büyük ilgi gördü. Uludağ Üniversitesi Merkez Kampüsü Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe Abhazya Kültür Bakanı Valeri Ramşuhoviç Bganba, Bakanlık Yetkilileri Elvira Arsalia ve Kakoba Adgur Paatoviç, Abhazya Milletvekilleri, Abhazya Türkiye Büyükelçisi, Abhazya Federasyonu Dernek Başkanları, Prof. Dr.Gvaramia Aleko Alekseevich, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, İş Adamı Ferhat Yıldız, Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bölümü Sekreteri Erman Sülük, Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut ve İl yöneticileri, Vatan Partisi İlçe Başkanı Rıfat Narhın ve Yöneticileri katıldı.

Abhaz Giysileri, Kültür mirasının simgesi aletler ve Abhaz yemeklerinin sergisi ile başlayan etkinlik konferans salonuna gidişle sürdü. Abhazya Tanıtım filmini izleyen katılımcılar Ulusanat Topluluk Başkanının konuşmasıyla üçüncü bölümü izlemeye başladı. Abhazya Kültür Bakanı Valeri Ramşuhoviç Bganba; Abhazya’nın tarihsel ve kültürel birikimi ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Serbest Kürsüde Türkiye Cumhuriyeti’nin, Abhazya Cumhuriyeti’ni tanıması gerekliliği konusunda görüşler, nedenler saptandı. Uludağ Üniversitesi ile karşılıklı öğrenci değişimi kararına varıldı.

Ardından Vatan Partisi Bursa İl Örgütü’nün hazırladığı programa geçildi. Etkinlik Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulmasının ardından Kozahan ve Yeşil Türbe ziyaretleri ile Şair Ahmet Paşa Medresesi Ulumay Halk giysileri ve takılarının sergilendiği müzenin ziyareti ile dördüncü bölümü tamamlandı.

Vatan Partisi Bursa İl Örgütü’nce verilen yemekte Abhaz Müzik ve Halk Oyunları ile Kafkas Müzik ve Halk Oyunları sergilendi.

Etkinliğe katılan Vatan Partisi Karacabey İlçe Başkanı Rıfat Narhın ise şu açıklamayı yaptı; “Atatürk ‘ün bölgesel siyasetlerinden biri de Kafkasya Cephesiydi. Bu cephe aynı zamanda Umman Deniziyle birleşen geniş bir jeopolitik, ekonomik, güvenlik içeren bir cephe. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti Abhazya Cumhuriyeti’ni tanımalıdır. Köklerimizin bir boyu olan Abhaz Halkının dünyaca bilinmesi için Vatan Partisi olarak girişimlerimiz, çalışmalarımız sürüyor, sürecek. Hedefimiz Rusya’nın da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanımasıdır. Karşılıklı bu iki tanınma Kafkas Cephesi’nde, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’ta elimizi güçlendirecek. Böylelikle Batı emperyalizmi ve İsrail siyonizminin vahşet dolu politikaları Ortadoğu, Asya ve Kafkaslarda son bulacaktır. Düşürülmek istendiğimiz Suriye ile savaş tuzağına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ak Parti hükümeti Türkiye Cumhuriyeti’nin çıkarları doğrultusunda tanınma adımlarını ivedilikle atmalıdır. Vatan Partisi olarak Abhazya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tüm dünyada tanınması konusunda kararlıyız ve her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.