Abdüllatif Şener, parti kuruyor

*Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye’nin bir merkez siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu belirterek “Ben de varım, diyorum. Yeni bir siyasi oluşum için kararımı verdim” dedi.
Geçtiğimiz günlerde yeni bir siyasi parti kuracağını açıklayan Eski Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Türkiye’deki siyasi yapının bir yenilenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.
Şener, mevcut siyasi partilerin bu yenilemeyi yapma iradesini göstermediklerini vurgulayarak, içinde bulunulan süreçten çıkmak için Türkiye’nin yakın gelecekte bir seçime ihtiyacı olduğunu ifade etti.
Şener, “Partinin hedef kitlesinin ne olacağı, hem sağa hem sola açık mı olacağı” şeklindeki soru üzerine, Türkiye’nin merkez bir siyasi oluşuma ihtiyacı olduğunu kaydetti. Şener, “Ben öyle bir şey söylemedim. Ama burada bir tespit yapmak lazım. Şu anda kullandığımız sağ, sol gibi kavramlar Türkiye’deki vatandaşların çoğu tarafından hatırlanmıyor. Türkiye’de genç bir nüfus var. Nüfusun yüzde 50’ye yakın kısmı 25 yaşın altındadır. Ben de üniversitede bu gençlerle beraberim. Bizim gençlik yıllarımızda veya bizim jenerasyonun çok telaffuz ettiği çok vurgu yaptığı bazı kavramlar ve ifadeler gençlerimizin söylemlerinde yok. Dünyaya, olaylara, sosyal hadiselere bakışlarında da yok. Türkiye’de sağcılık nedir, solcu olmak nedir diye sorduğumuzda, sokaklarda dolaşanların yüzde kaçı aynı şeyi anlıyor. Veya soranların kastettiği gibi bir sağcılık, solculuk anlıyor. Bu kavramlar artık çok kullanılan kavramlar olmaktan çıkmıştır. Merkez sağ parti mi merkez sol parti mi gibi yaklaşımlar karşısında söylenebilecek şey şudur, Türkiye’nin bir merkez siyasi oluşuma ihtiyacı vardır. Toplumun her kesimine açık temel çağdaş ülkeler etrafında, temel çağdaş ilkeler referans alınmak üzere çatısı oluşturulabilecek bir siyasi oluşuma ihtiyacı vardır. Bunu söylediğimiz zaman da bir sağ parti mi, bir sol parti mi tartışmasının ötesinde bir şey ifade etmiş oluyorsunuz.” diye konuştu.
ERGENEKON’DA ÜÇ VAHİM NOKTA
Şener, “Ergenekon rövanş arzusuyla başlatılmış bir soruşturma mı” şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi: Ergenekon soruşturması nedeniyle üst üste tutuklamaların olduğunu ancak iddianamenin henüz açıklanmadığını kaydeden Şener, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamuoyu bunu bekliyor. Bunu beklerken şu görüntüyü izliyoruz. Tutuklanan önemli isimler var, iş dünyasının yakından bildiği isimler, generaller kuvvet komutanlığı yapmış isimler tutuklandı. Bunlara baktığınızda şunu görüyoruz, ömrü terörle mücadele ile geçen insanlar terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar. Bu böyleyse vahim bir durum, böyle olduğuna inanmak daha vahim, böyle değilse çok daha vahimdir. Şimdi siyasetin manzarası ortada Ergenekon davasıyla ortaya çıkan tablo ortada bu tablonun içinde ülkenin vatandaşlarının sorunlarını çözecek olan devleti oluşturan kurumlar var. İktidarı var emniyeti var yargısı var. Ama bu kurumların hepsi uyumsuzluk içinde. Bu süreçten kimse karlı çıkamaz herkese zarar verir. Bu ülkede yaşayan herkese zarar verir. Şener, Türkiye’de bu ortamın yenilenmesinin normalleşmeye katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Türkiye’nin yakın gelecekte seçime ihtiyacı vardır diye düşünüyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.