“S Plaka” tartışması

Karacabey Belediyesi’nin Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda yeniden gündeme getirilen, “S Plaka” talebine AK Parti Meclis Üyesi Osman Çatak tepki gösterdi.
Çatak, Karacabey’e ayrılan 500 adet “S” plakadan 260’ının dağıtıldığını belirterek, yeni talebin ise fazla olduğunu ve değerlendirilmeye alınmaması gerektiğini söyledi.
Çatak, Karacabey’den alınan plakalarla Bursa’da servis taşımacılığı ve minibüs işletmeciliği yapıldığı yönünde çok sayıda şikayet olduğunu dile getirdi.Çatak, “Belediye Meclisi’nde “S Bursa Valiliği’ne iletilen şikayetler nedeniyle Karacabey’in gözetim altında olduğuna dikkat çeken Çatak, “S Plaka”larıyla ilgili Belediye meclisinde alınan yeni kararın çok yanlış olduğunu ileri sürdü.
Plaka”larına “Hayır” dememize karşın, 20 adet daha dağıtım yapılması kabul edildi. Nerede kullanılacağı bilinmeyen bu plakaların sahipleri mutlaka takip edilmelidir. Minibüs işletmecilerinin, Bursa Valiliğine yaptığı şikayetler üzerine Karacabey mercek altına alındı. Karacabey’den aldıkları plakalarla halen Bursa’da çalışan minibüslere yasak gelirse bu araçlar ilçede çalışmak durumunda kalacak. Bu da sayıları giderek artan minibüs ve servisçileri zor durumda bırakacaktır. İlçedeki minibüsçüler ve servisçiler arasında kaos yaşanmasına neden olacaktır. Karacabeyli minibüsçüler de, çalışan esnaf sayısından üç kat fazla “S Plaka” dağıtılmasından çok rahatsızdır” diye konuştu.
Çatak, Belediye tarafından yeni “S Plaka” dağıtılmamasının, fiyatlarda artışa ve haksız rekabete sebep olduğunu da ileri sürdü.
Şoförler Odası karşı çıktı
Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, yeni “S Plaka” dağıtılmasına karşı çıkarak, buna gerek olmadığını belirtti.
Kula, dağıtılan yeni plakaların minibüsçüler ve servisçiler arasında büyük huzursuzluğa neden olduğunu vurguladı.
Fikret Kula, bu kadar fazla plaka dağıtımı ilçede çalışan esnafı ayaklandırabileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.