A.Ö.F sınavları artık kabus değil

A.Ö.F sınavları artık kabus değil
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi, Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerine destek kurslarının üçüncüsünü açmaya hazırlanıyor.
HEM Müdürü İbrahim Çalı, iki yıldır açtıkları Açık öğretim Fakültesi destek kurslarının önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini belirtti.
Çalı, “A.Ö.F öğrencilerinin çoğu çalışmak zorunda kaldığı için mali sorunlar ve zaman sıkıntısı yaşıyor. Destek kurslarıyla öğrencilerin hem moral, hem de temel eğitimini alması amaçlanıyor. Açık Öğretim Fakültesi’nin yapısal açmazları var. Özellikle klasik lise mezunları karşılaştıkları İktisat Bilimine ait temel kavramları algılamakta ciddi sıkıntılar çekiyor. Bu terimlerin pek çoğu halk diline girmiş ve gündelik yaşamda farklı anlamlarda kullanılıyor olması, bilimsel jargonun anlaşılmasını zorlaştırdığı düşüncesindeyiz. Bu durum, özellikle fakülteye yeni başlamış öğrencilerimiz için sıkıntı kaynağıdır. Öncelikle temel dersler olan İktisada Giriş I, Genel Matematik I ve Genel Muhasebe derslerini kapsayacak kursları vermeyi uygun bulduk. Bu derslerden alınan temel eğitim ileriki dönemde karşılaşılacak sorunları ortadan kaldırmaktadır.
Kurslarımız her ders için ortalama 100 saattir. Açılacak üç temel kursa katılan öğrenci 300 saatlik bir temel eğitim almış olacak. Konu sonlarında yapılacak sınav ve deneme sınavları öğrencilerimizin A.Ö.F. sınavlarındaki başarısına önemli katkısı olduğunu düşünüyoruz. HEM kursları Kasım ayı içinde başlayacak. Sınıflar 12 kişiden oluşacak. Başvurular Halk Eğitim Merkezi’ne yapılabileceği gibi 676 74 80 numaralı telefondan Usta Öğreticilerimizle temas kurularak detaylı bilgi alınabilir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.