Köpek kadar değerimiz yokmuş

Köpek kadar değerimiz yokmuş
*Karacabey Fiziksel Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin yeni yönetim kurulu üyeleri, AK Parti İlçe yönetiminin önceki akşam düzenlediği “Birlik ve Dayanışma” yemeğinde, engellilerden söz edilmemesine üzüldüklerini belirterek, “Sokak köpeklerine barınak yaptık dediler ancak, engelli vatandaşlardan hiç bahsetmediler. Köpek kadar değerimiz yok mu?” diyerek tepki gösterdi.
*Dün Belediye Başkanı Ergün Koç’u zor koşullarda ziyaret eden Fiziksel Engelliler Derneği yöneticileri, özellikle kira ve kömür konusunda önemli sıkıntıları olduğuna dikkat çekerek, destek istedi.
*Engellilerin tüm isteklerini yerine getirmeye söz veren Başkan Koç, “Sorunlarınızı resmi olarak bildirin. Encümen Toplantısı’nda değerlendirelim. Her zaman yanınızdayız. Beni ayrı kefeye koyun” dedi.
Karacabey AK Parti Yönetimi’nce önceki akşam verilen “Birlik ve Beraberlik Yemeği”ne Milletvekili Ali Koyuncu tarafından davet edilen Karacabey Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Serhat Çetin Şener ve yönetim kurulu üyeleri, başta Belediye Başkanı Ergün Koç olmak üzere, konuşmacıların engelliler hakkında görüş bildirmemesine tepki gösterdi.
Dernek yönetim kurulu üyeleri, “Sokak köpeklerinden bile bahsettiler ancak, engellilere hiç değinmediler. Köpek kadar değerimiz yokmuş. Gerçekten çok üzüldük” diyerek tepkisini ortaya koydu.
Bu gelişmelerin ardından dün Belediye Başkanı Ergün Koç’u ziyaret eden Fiziksel Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği yeni yönetim kurulu üyeleri, sıkıntıları dile getirdi.
Belediye girişinde bulunan engelliler için yapılmış rampanın kaldırılması ve asansörlerin dar olması büyük sorun oldu. Belediye’ye girişte zorlanan Dernek Başkanı Serhat Çetin Şener ve Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Lama isyan etti. Dernek yöneticileri, Belediye yetkililerin yardımıyla zor da olsa Başkan’la görüşmeyi başardı.
Fiziksel Engelliler Derneği yöneticileri, kira ve kömür konularında büyük sıkıntıları olduğunu belirterek, Başkan Koç’tan destek istedi. Belediye Kanunu’nu gereği her konuda engellilerin yanında olunmasını hatırlatan dernek yöneticileri Başkan Koç’tan destek sözü aldı.
Derneğin sıkıntılarını resmi olarak bildirmesini isteyen Belediye Başkanı Koç, konuyu Encümen Toplantısı’na taşıyacağını kaydetti. Engellilerin karşılaştıkları sıkıntıların farkında olduklarını belirten Koç, “Karacabey’deki otopark sorununu çözmeliyiz. Katlı otopark yapıldığı takdirde hem yayalarımız hem de engelli vatandaşlarımız rahat edecekler. Her türlü sıkıntılarınızı çözeceğimize söz veriyoruz. Beni ayrı kefeye koyun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.