BELEDİYE YANDAŞLARINI KAYIRIYOR MU?

*Başkan Ali Özkan’ın yaya kaldırımı işgalleri konusunda adım atmaması eleştiriliyor.

*Belediyenin bu konuda CHP’li esnaflara ceza yağdırması ise dikkat çekiyor.

Karacabeylilerin tamamına yakınının karşı çıktığı yaya kaldırımı işgallerine Belediyenin yıllardır göz yumması Başkan Ali Özkan’ı eleştirilerin hedefi yaptı. Belediyenin bu konuda ayırım yaparak CHP’li bazı esnaflara ceza yağdırdığı ileri sürüldü.

Yaya kaldırımları işgal altında olduğu için ana yolda yürümek zorunda kalan vatandaşlar ise sürücülerin hakaretleriyle karşılaştığını dile getirdi. Bu konuda yıllar önce alınan Meclis kararının uygulanmaması ve AKP’li Belediyenin işgallere göz yumması ilginç yorumlara neden oluyor. Yıllardır çözüm üretilmediği için özellikle yaşlılarımız, engellilerimiz, bebekli bayanlarımız ve küçük çocuklarımızın can güvenliği tehlikesi yaşamasına sessiz kalınması soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Cadde ve sokaklardaki yaya kaldırımları yasaları çiğneyerek yürünmez hale getiren bazı esnafa ayrıcalık tanınması, Ali Özkan’la birlikte AK Parti’nin de eleştirilmesine neden oluyor.

Yasa tanımayan bazı esnafın işgali yüzünden yaya kaldırımlarında yürüyemedikleri için ana yola inmek zorunda kalan vatandaşlarımız, trafiğin akışını engelledikleri gerekçesiyle sürücülerin hakaretleriyle karşılaşıyor. Haklıyken, haksız duruma düşürülen yayalarımızın aşağılanması ve hakaretlere uğramasının tek sorumlusu olan Belediye ise yıllardır kılını kıpırdatmıyor. İşgallere son verilmesi için yıllar önce Meclis kararı bile alınmasına ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın “Bu sorunu mutlaka çözeceğim” sözü vermesine karşın hiç bir adım atılmaması ve bazı CHP’li esnaflara sık sık ceza kesilmesi kafalarda soru işaretleri yaratıyor.

Bu konuya kalıcı bir çözüm üretilmesini isteyen vatandaşlar, yeni yılda adaletli bir uygulama beklediklerini dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.