BU NE YAMAN ÇELİŞKİ!

Osman Kavala: Anadolu Kültür A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Yurtsever, aydınlıkçı bir iş insanı. Gezi Parkı davasında hiç bir günahı olmadığı halde 2.5 yıla yakın tutuklu kaldı. Sonunda Mahkeme suçsuz olduğuna karar verince önceki gün serbest bırakıldı. Ancak çok ilginçtir, bir saat bile geçmeden yeniden tutuklandı.

Doğru, dürüst serbest kaldığına bile sevinme fırsatı bulamadan tutuklanan Kavala’ya, bu kez 15 Temmuz darbe girişiminin karar sürecine katılmış olabileceği ve Anayasal düzeni bozmaya teşebbüs suçlaması yüklendi.

Böyle yargı mı olur? Bu nasıl hukuk?

Şaşırmamak elde değil.

İlginçliğe bakar mısınız? “Anayasal düzeni değiştirecek” denilerek yeniden göz altına alındıktan hemen sonra apar topar çıkarıldığı İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesince tutuklanmasına karar verilen Adamla ilgili bu güne kadar nedense hiç bir işlem yapılmadı?

Öyle ya, Osman Kavala, Gezi olayları nedeniyle 2.5 yıla yakın ceza evinde yattı! Anayasal düzeni yıkacak olan ceza evindeki bu Adamla ilgili 2.5 yıl boyunca acaba neden sorgulama yapılmadı? Neden bu konuda soruşturma açılmadı?

Nereden tutarsanız tutun mızrak çuvala sığmıyor!

Osman Kavala daha ne kadar ceza evinde kalır bilinmiyor. Ancak bilinen bir gerçek var ki, ne zamansa aramıza yine aklanmış olarak döneceğidir.

***

Ömer Faruk Kavurmacı: İstanbul Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı.

Hani şu, “Mental yorgunluk” denilerek, Recep Tayyip Erdoğan tarafından, seçimle geldiği halde görevinden uzaklaştırılırken “Gıkı” çıkmayan Topbaş’ın biricik damadı.

Başkanlığı bırakırken, karşılığında neyin pazarlığı yapıldığı henüz açıklanmayan Kadir Topbaş’ın pek çok şanslı damadına Allah, “Yürü ya kulum” demişti ya, işte bu genç iş adamı adamakıllı yürüdü. Topbaş’lı Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle kısa sürede milyar dolarlarla oynamaya başladı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra taşların küçük, küçük yer değiştirdiği görüldü. Fetö okullarında okuyan Topbaş’ın pek çok şanslı damadı Ömer Faruk Kavurmacı Fetö’cülükten içeri atıldı. Müebbetle yargılanırken, 8 yıl, 9 ay hapis cezası aldı ve Osman Kavala’nın yeniden tutuklandığı gün salıverildi.

Gel de bir şey söyleme?

Kavala’nın çıktığı gün, uyduruk gerekçeyle tutuklanması ya da, Kavurmacı’nın 8 yıl, 9 ay hapis cezası almasına karşın, “Hükmün geri bırakılması” yasasından yararlandırılarak aynı gün adeta törenle evine gönderilmesi rastlantı olabilir mi?

Adalet bunun neresinde?

Kim sorarsa hukuk devletiyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.