Karacabeyliler Derneği Türkiye’nin gururu oldu

Karacabeyliler Derneği’ne bağlı Halk Oyunları Ege Zeybek Oyunları ekibi, Makedonya’nın başkenti Üsküp/Saray’da bu yıl 12.’si düzenlenen, “Uluslararası Saray Fest Festivali”ne katıldı. Türkiye Cumhuriyeti adına Bursa Valiliği’nce görevlendirilen ve Bursa Büyükşehir ile Nilüfer Belediyesi’nce desteklenen Karacabeyli ekip, festivaldeki performansı ile 12 ülke arasında 3 dalda ödüle layık görülerek yine Türkiye’nin gururu oldu
Diğer yandan, 3 dalda ödüle layık görülen Karacabeyliler Derneği Ege Zeybek ekibinin en küçük oyuncu olan Dernek Başkanı Yüksel Ceylan’ın 6 yaşındaki oğlu Çağan Ceylan’a da, Mansiyon Ödülü verildi.
Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, festivalde yaptığı konuşmasında, kendilerine her zaman destek ve katkı sağlayan Bursa Valiliği’ne, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.
Başkan Ceylan, “Bursa’da onlarca yıl önce kurulmuş ve yüksek bütçelere sahip derneklerin halk oyunları ekipleri arasından yurt dışı programlarına Bursa Valiliğimizin bizleri tercih etmesi ve belediyelerimizden önemli destek alıyor olmamız tesadüf değildir. Ülkeyi temsil etmenin ön planda tutulduğu bu tür uluslararası festivallerin en büyük özelliği, ülke kültürlerinin tanıtımı ve dünyaya yayılmalarındaki özelliğidir. Karacabeyliler Derneği olarak bizler bu festivalde, derneğimizin adını aldığı ilçemiz Karacabey’i, ilimiz Bursa’yı ve ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti’ni en iyi şekilde temsil etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca, atalarımızın kutsal kanlarından rengini almış olan Ay Yıldızlı Bayrağımızı dalgalandırmaktan da büyük onur duyuyoruz.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.