DEĞERLİ HDP’Lİ SEÇMENLER;

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasasında “Dil, din, ırk, etnik köken olmaksızın tüm yurttaşlarımız eşittir”der. 100 yıl önce emperyalizmin ideoloğu bir zavallı “Eşit Yurttaşlık ” adlı bir kavram ortaya atmış. Kabul görmeyen bu kavram 1970’lerden sonra başka başka adlarla piyasaya sürülmüş. AK Parti’nin Türkiyelilik olarak dillendirdiği bu kavram 2003 yılında “Kürt realitesini kabul etmiyorum, ben Kürt değilim, Kürtçe’de bilmem” diyen 40 yıldır Amerika tarafından silahla, giyecekle beslenip birlikte yaşayan bizleri bölmek için kullanılan Teröristbaşı tarafından da kullanılıyor. Ve bu emperyalist kavram HDP tarafından parti programına alındı. AKP ve CHP seçim bildirge ve kurultay sonuçlarına eklendi.
Bu süre içinde ayrıymış gösterilen bizler binlerce canımızı yitirdik. Mehmetçiğimiz, Polisimiz katledildi. Ne kazandık? Yalnızca emperyalizmin hizmetkarı olan bir terör örgütüne yasal kimlik yükleyen bölücü bir parti dışında.
Değerli HDP’li seçmenler;
Bugün HDP yönetiminde olanların tümü bir aşiretin önde geleni. Devletin üretim yapıyor diye destekleme verdiği insanlar. Yüzyılların feodal yapısının devamı. Ağalık, şıhlık adı altında yüzyıllardır sizlerin emeğini sömürenlerin devamı. Yüzyıllardır sizlerin yaşam biçimine müdahale edip dilediği kararları veren ve verdirten insanlar. Bir düşünün o feodal yapının adamlarınca kaç canınızı yitirdiniz. Nice kültürel değerlerinizle oynadılar. Ağızlarında “eşitlik, barış, adalet” düşmeyen bu feodal yapının bugünkü temsilcilerinin ağızlarından “paylaşım ” sözü çıkıyor mu? Atatürk’ümüz “Toprak reformu” yapmaya kalktığında bugünün feodal artıklarının baba ve dedeleri isyan çıkarttı. Toprağı olmayan sizleri toprak sahibi yapıp “marabalıktan” kurtarmak içindi, o toprak reformu. Atalarıyla, babalarıyla Halkla yani sizle paylaşımı değil sizi sömürmeyi seçtiler.
Değerli HDP ‘li seçmenler;
Her sözcüğün ardına eşitlik, kardeşlik adlı kuru sıkı laflar yerleştiren bu sömürü düzeninin devamlarını siz bir işçi eylemine destek verirken gördünüz mü? Van’da Tekel fabrikası kapatılırken, Muş’ta Şeker fabrikası üretime ara verdirtilirken, özelleştirilirken binlerce insan işsiz kaldı. Hiç bu sömürü düzeninin devamlarını işçilere destek verirken gördünüz mü?
HDP’li belediyeler, Akp’li belediyeler ile birlikte en çok taşeron ve geçici işçi çalıştıran belediyelerdi. Yani işçi başına 600 TL ile 850 TL arasında bu taşeron şirketlere para ödeyip trilyonlar kazandırdılar. Gerçekten yöre halkını düşünüyor olsalardı ne yapmaları gerekirdi ? Taşeron şirketler yerine o paraları işçilere vermeleri daha doğru değil miydi? Ya da yörede insanlara iş olanağı sağlayacak yatırımlar yapmaları daha doğru değil miydi? Bir çok yurttaşımız mevsimlik çalışmak üzere çoluk çocuk Batı ‘ya geliyor. Binbir zorluk ve yokluk içinde 50 liraya gündeliğe giderek geçimini sağlamaya çalışıyor. “Eşitlik ” diye bağıran bu feodal artıklar bir gün olsun zorluk ve yokluk içinde elli liraya çalışan yöre insanına sahip çıktı mı?
Değerli HDP’li seçmenler;
Varolduğu ülke dışında bir başka ülkede temsilciliği olan tek parti;HDP. Amacı Ortadoğu, Ön Asya ve Arap Yarımadasını işgal olan ABD’de HDP’nin temsilciliğinin ne işi var? 72 yılda 20 milyon insanı acımasızca katledip, işgal ettiği ülkelerin yeraltı ve yerüstü zenginliklerini çalan bir ülkede sözüm ona Halkı için çalışan bir partinin temsilciliği hangi nedenden dolayı olur? O ülkeyi bölmek, kardeş kavgası çıkartmak, sömürmek, yeraltı ve yerüstü zenginliklerini çalmak için….Böyle temsilciliğe izin verir, son zamanlarda Doğu Türkistan Partisine verdiği temsilcilikte aynı bu yüzdendir.
Değerli HDP’li seçmenler;
Türkiye’mizin hiçbir ülkenin desteğine, yardımına gereksinimi yoktur. Biz olduğumuz sürece hangi içerikte, hangi adda, hangi amaçta olursa olsun bölücü parti, dernek, cemaat, tarikata gereksinimimiz yok. Çünkü; dünyada hiçbir ülkenin MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ü yok.
O Bileşendir, O Birleştirendir, O Tek Liderdir, Onun İlke ve Devrimleri bizi birbirimize kenetleyecek TEK YOLDUR.
Değerli HDP’li seçmenler;
Gelin bu yerel seçimlerde Cumhur’a düşman olup ülkeyi batıranlar, Milletine Amerika ile birlik olup düşmanca çözümler öneren partiler yerine;
Vatan Bütünlüğü ve Üretim Ekonomisi ile birbirimize kenetlenmemizi, refaha zor ama çalışarak diz çökmeden ulaşacağımız bir siyasi düşünceye sahip çıkınız.
Çünkü; Türkiye Cumhuriyetini oluşturan bizlere, bizden başka kimse sahip çıkmaz, çıkamaz!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.