Zil çaldı, okullar şenlendi!

Karacabey’de 15 bin öğrenci ve bin öğretmenin ders başı yaptığı 2018-2019 eğitim öğretim yılıyla birlikte başlayan “İlköğretim Haftası” dün düzenlenen törenle kutlandı.
İlk olarak Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk İlkokulu’nda devam etti.
Etkinlikler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin tarafından, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Baş Öğretmen Atatürk, ebediyete uğurlanan öğretmenler ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhuriyet Alanı’ndaki törene, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Belediye Başkanı Ali Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Şen, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
İlköğretim Haftası kutlama programı çerçevesinde Atatürk İlkokulu’nda yapılan törene geçildi. Okulda düzenlenen tören ise, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan ve protokol üyeleri ile davetlilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Okul Müdürü Şaban Vural ve Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in konuşmalarıyla devam etti.
Yeniden eğitim-öğretim yılına başlarken coşku ve heyecan içinde olduklarını belirten Atatürk İlkokulu Müdürü Şaban Vural, “Öğrenci, öğretmen ve veli sıcak bir yuvayı oluşturur. Bilgiye ulaşan, paylaşan, teknolojiyi iyi kullanan ve özgüveni olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Tek bir şeye ihtiyacımız var; o da çalışkan olmak. Atatürk’ün izinden gitmeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizi, yararlı ve uygar bir insan olarak yetiştirmek biz öğretmenlerin en asli görevidir. Sevgili öğrenciler, düzenli çalışınız. Çünkü başarılı olmanın yolu, düzenli çalışmaktan geçer. Sizlerden beklentimiz derslerinize dört elle sarılarak, öğretmenlerinizin gösterdiği yolda çok çalışarak geleceğe ışık tutmanızdır” dedi.
Konuşmasında, yeni eğitim döneminin öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olması temennisinde bulunan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ise, “Değerli meslektaşlarım, saygıdeğer veliler, sevgili öğrenciler… İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve mükemmelleşme çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır.
Yaklaşık 1000 öğretmen ve 15.000 öğrencimizle, ilçe merkezimizde 8 ilkokul, 9 ortaokul, 10 lise, uzak mahallelerimizde 3 birleştirilmiş sınıflı okul, 9 ilköğretim kurumu olmak üzere tüm kurumlarımız, eğitim-öğretime hazır olarak bugün ilk zil sesiyle birlikte 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’na huzur ve güven içinde herhangi bir Pazartesi Günü gibi başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2012 yılından bu yana ilçemizde ikisi pansiyon olmak üzere 12 adet okul ve kurum kazandırılmıştır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır.
Kıymetli öğretmen arkadaşlarım;
Mesleğinizin asıl amacı, nesillere çağın gerektirdiği bilgi donanımını kazandırıp onları içinde bulundukları çağı anlayıp yorumlayabilecek bilgi düzeyine ulaştırmaktır. Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirerek onlara gerekli bilgi, beceri, davranış ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlamak ve kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak en büyük hedefiniz olmalıdır. Bütün bunların yanında millet bilincini yaşatabilmek için de gençlerimize milli kültür ve manevi değerlerimizi aktarmak başlıca görevlerinizdendir.
Değerli veliler;
Çocuklarınız için okullarımızla sürekli iletişim ve işbirliği içinde olmanız çok önemlidir. Öğrenci-öğretmen-okul yönetimi ve veli arasında kurulacak sağlıklı bir iletişim öğrencilerinizin başarılarını arttıracaktır.
Sevgili öğrenciler;
Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iyi birer vatandaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız. Bizlerde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız; okuyan, araştıran, sorgulayan, sonuç alabilen, ülkesini, milletini, bayrağını, tarihini, kültürünü bilen ve seven birer insan olarak yetişmeniz en büyük amacımızdır.
Bu duygu ve düşüncelerle 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, bu kurumları başarıyla yöneten okul idarecilerine, yardımcı personele, tüm velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başarılı, sağlıklı bir eğitim-öğretim yılı geçirmenizi temenni ediyor eğitim şehitlerimizi ve bu topraklar için toprağa düşmüş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sahne alan Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin folklor gösterisi büyük beğeni topladı. Program 4. sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan 1. Sınıftaki kardeşlerine “Hoşgeldiniz” çiçekleri sunmasıyla sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.