Karacabey’in Gurur Günü!

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yılı, geçtiğimiz Cuma günü gerçekleştirilen törenle kutlandı.
Cumhuriyet Alanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Kutlama programına; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, siyasi partilerin ilçe başkan ve temsilcileri, protokol mensupları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve vatandaş katıldı.
Çelenk sunumunun ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Karacabey Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, yaptı. Türe, “Bugün 14 Eylül… Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, işgalci güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir ders verdiğimiz gündür. Bugün Karacabey’imizin gurur günüdür. Bugün Karacabey’in bayramıdır, hepimize kutlu olsun.” dedi.
Bundan 96 yıl önce Karacabey’de kol gezen düşmanların milletin üstün mücadelesi sonrası arkalarına bakmadan kaçtığına dikkat çeken Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin Erzurum’da, Sivas’ta, Amasya’da tutuştuğu, karış karış tüm Anadolu’yu sararak sele dönüştüğü; ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ diyenlerin, “Allah Allah” nidalarıyla seslerini günümüze kadar ulaştıran ecdadımızın şeref madalyasını taktıkları gündür. Bundan 96 yıl önce Karacabey’imizde gezen düşman, milletimizin üstün mücadelesi sonrası arkalarına bakmadan kaçmıştır. Şuanda toprak diyerek bastığımız bu yerlerde sayısız vatan evladımız şehir olmuştur. 14 Eylül 1922 ve öncesinde yaşananlar, bu toprakların kolay vatan olmadığının açık kanıtıdır. Bu topraklarda yazılan kahramanlık destanını unutturmamak ve gelecek nesillere taşımak hepimizin görevidir.
Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 96 yıl önce, topla tüfekle canımızı ortaya koyarak verdiğimiz bağımsızlık mücadelesini bugün; ilimde, bilimde, teknikte Türk milletine yakışır şekilde vermeliyiz. Mücadelemiz cehaletledir. Mücadelemiz geri kalmışlıkladır. Yolumuz Türkiye’min yoluna baş koyanların yoldur.
94 yıl önce huduttan hududa koşarak can verme sırrına erenlerle, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, bütün Türk yurtlarında hainlerle mücadele eden kahraman vatan evlatlarımıza yüce Allahtan güç kuvvet diliyor, tüm hemşehrilerimin bu mutlu gününü büyük bir gururla kutluyorum.”
Zara mest etti
Öte yandan, Karacabey’de kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında Pazar akşamı ses sanatçısı Zara sahne aldı. Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında sevenleriyle buluşan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Zara, birbirinden güzel parçalarını Karacabeyliler için seslendirdi. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilen konsere Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve eşi Gülden Özkan, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan ve eşi Mine İşcan, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, Gençlik Kolları Başkanı Adem Coşkun, AK Parti İlçe Teşkilatı ile Belediye Meclis Üyeleri, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, MHP Belediye Meclis Üyesi Ferruh Artan ve yüzlerce Karacabeyli vatandaş katıldı. Heykeli hınca hınç dolduran Karacabeyliler Zara’nın şarkılarıyla adeta mest oldu. Konserin sonunda çiçek ve plaketini Başkan Ali Özkan ve Milletvekili Esgin’in elinden alan Zara, “Karacabey’in gurur günü kutlu olsun. Burada sizlerle olmaktan son derece mutluyum. İnşallah bir gün yine gelerek şarkılarımızı birlikte söylemeye devam ederiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.