MHP’de istifa furyası

Karacabey Milliyetçi Hareket Partisi’den, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin tutarsız politikalarını ve Cumhur ittifakını desteklemeyen üyeler yoğun bir şekilde istifa etmeye başladı.
Daha önce MHP’de uzun süre ilçe başkanlığı yapan ve iki kez de belediye başkanlığı için aday gösterilen Ayhan Tayfur, Belediye Meclis üyeleri Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın ile geçtiğimiz yıllarda ilçe yönetiminde görev alan Mehmet Atik, Soner Mestan, Fatih Karabatı, Engin Ünver, Necdet Karakiraz, Necdet Öztürk, Neriman Özcan, Kani Bereket, Nezihi Mestan, Muhsin Mestan, Selami Yaman, Nuri Dinç, Davut Taşdemir, Selim Sarucan, Halil Barkın Bekir Suvat, Musa Şahin, Hayri Tezcan, Asım Çolak, Oğuz Karakoyun, Kadir Dova, Namık Koç, Fikri Yavuzlardan, Fevzi Kaza, Vural Ala, Ercan Özel ve Tezcan Sülün partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.
MHP’nin, giderek yoğunlaşan istifalar nedeniyle özellikle köylerde sandık görevlisi bulmakta güçlük çektiği belirtiliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi’ndeki istifa rüzgarının devam edeceği dile getirildi.
MÇP ve MHP İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Halil İbrahim Tunalı’nın da istifa kervanına katılması bekleniyor.
MHP’li son istifacılardan Musa Şahin, Hayri Tezcan, Asım Çolak, Oğuz Karakoyun, Kadir Dova, Namık Koç, Fikri Yavuzlardan, Fevzi Kaza, Vural Ala ve Ercan Özelortak bildiri yayınlayarak tepkilerini şöyle dile getirdiler: “Yukarıda ismi geçen bizler, Genel Merkezin son yıllarda izlemiş olduğu çirkin ve davamıza yakışmayan politikalarını içimize sindiremiyoruz ve kabul etmiyoruz. Özellikle içimizden yetişmiş pırıl, pırıl insanlarımıza, Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’e imza verdikleri için Fetö’cü iftirası atanları görmezden gelemeyiz. İsrail’in son Filistin katliamı sonrası, Muhalefetin İsrail ile her türlü ticari ilişkileri keselim önergesini reddeden bir genel başkan ve milletvekillerini nefretle kınıyor ve haklarımızı helal etmiyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.