“Engellilere sahip çıkmaya devam edeceğiz!”

Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi Siyasi ve Hukuki İşler İlçe Başkanı Erol Şen, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
Şen, insanı yaratılmışların en şereflisi olarak gören inanç ve anlayışla engelli vatandaşların yanında olduklarını belirtti.
Engelli vatandaşların elinden tutmanın vicdani bir görev olmasının yanında vatandaşlık görevi de olduğunu vurgulayan Şen, engelli vatandaşların topluma kazandırılması yolunda Türkiye’nin dünyada önemli mesafeler kateden ülkelerin başında geldiğini bildirdi.
Önemli olanın fiziki engelleri değil kalplerdeki engelleri kaldırmak olduğuna dikkat çeken Şen, milleti sosyal devlet uygulamalarıyla gerçek anlamda ilk defa buluşturan AK Parti’nin “Halka Hizmet Hakk’a Hizmet” anlayışıyla toplumun her kesimini kucakladığını, gönül köprüleri kurduğunu ifade etti.
Çıkardıkları Engelliler Kanunu (2005) ile Anayasa’da yaptıkları (2010) değişikliklerle engelli vatandaşlara pozitif ayrımcılık ilkesini getirdiklerini anımsatan Şen, şöyle devam etti: “İktidara geldiğimiz günden bu yana engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini maksimuma çıkartmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalarımız devam etmektedir. Bu bağlamda engellilerimiz lehine birçok yasal düzenleme getirdik. Örnek vermek gerekirse; 2005 yılında ‘Engelliler Kanunu’ yürürlüğe girdi,2007 yılında Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesini imzaladık, engellilerimize uygulanılan “pozitif ayrımcılık” ilkesi 2010 referandumu ile anayasal bir hüküm oldu.
Sağlıktan sosyal hayata, eğitimden istihdama, ulaşımdan dini hizmetlere kadar her alanda engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak adına politikalar üreterek uygulamaya koyduk. 2001 yılında Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sosyal Politikalar Başkanlığının alt birimi olan Engelliler Koordinasyon Merkezi’ni kurduk. 81 il ve 970 ilçemizdeki merkezlerimizle engelli vatandaşlarımızın yaşamını daha da kolaylaştırmak adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürmekteyiz. Bilindiği gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından evde bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve hasta kişilerin yakınlarına evde bakım parası ödenmesine ilişkin bir proje hayat geçirildi. Bu proje ile evde bakıma muhtaç kişilerin yakınları ekonomik açıdan rahatlıyor ve yakınlarına daha iyi bir ortam bakım sağlıyorlar. 500 binden fazla engelli vatandaşımıza evde bakım ödeneği aktardık. Ailesi yanında, bakımı mümkün olmayan engelliler için umut evleri modelini geliştirdik. 2002 yılında kamuda çalışan engelli memur sayısı yaklaşık 5 bin iken bu sayı bugün 50 bin sınırına ulaştı.
Engellilerimize KDV ve ÖTV indirimi-muafiyet getirdik, bu gibi yeniliklerle sağlanan kazanımları yeterli görmemekle beraber, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılmasına yönelik çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek, her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğimizi bilmelerini istiyorum.
16 yıldır büyük değişim, gelişim ve atılım gösteren AK Parti, 24 Haziran’da ve sonrasında da irade, erdem, cesaret ile zaferler kazanmaya devam edecek, engelli vatandaşlarımızın en büyük destekçisi olmayı sürdürecektir.”
Şen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye ile her türlü engeli aşmaya devam edeceklerini de aktardı.
Güçlüklere göğüs geren, azmini ve çabalarını hiçbir zaman kaybetmeyen engelli vatandaşların Engelliler Haftası’nı tebrik eden Şen, toplumsal duyarlılığın bir gün, bir hafta değil her zaman diri kalması temennisinde bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.