“AK Parti sağlıkçıların yanında!”

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla sağlık kurumlarını ziyaret ederek, sağlık personelinin özel gününü kutladı.
İlk olarak Karacabey Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden AK Parti Teşkilatı; doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarına günün anısına çiçek takdim ederek, bayramlarını tebrik etti. Daha sonra ilçedeki tüm Aile Sağlığı Merkezleri’ne, Sağlık Ocakları’na, eczanelere ve Toplum Sağlığı Merkezi, 112 Acil Servis ile Verem Savaş Dispanseri’ne de ziyaret gerçekleştiren AK Partililer, tek tek sağlık personelini kutlayarak, başarı dileklerini sundu.
Herkesin sağlığı için canla başla, gece gündüz demeden çalışan vefakâr sağlık çalışanlarının kendileri için çok kıymetli olduğunu vurgulayan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ve Gençlik Kolları Başkanı Adem Coşkun, onların yalnız bugün değil her zaman yanında olduklarını kaydetti.
AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, “Bilindiği üzere bugün sağlık camiasının günü, bizler de AK Kadınlar ve AK Gençlik olarak bu önemli günde sağlık kuruluşlarını ziyaret ederek ilçemiz için yaptıkları hizmetlerden dolayı kendilerine halkımız adına teşekkürlerimizi dile getirdik. Sağlıklı bir toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle hizmet eden, insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen bu kutsal ve saygın, onurlu mesleği büyük özveri ile yerine getiren, sağlıklı bir toplum için emeği geçen Türkiye’deki ve Karacabey’deki tüm doktor, ebe, hemşire ve sağlık çalışanlarımızın, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İyi ki varlar, onlar sayesinde bizler sağlıklı günler yaşamaktayız.” dedi.
Özenli, Türkiye’nin sağlıkta örnek alınan ülke konumuna geldiğini, bu gelişmede sağlık çalışanlarının da emeklerinin büyük payı olduğunu kaydetti.
AK Parti iktidarlarıyla birlikte sağlıkta dönüşüm ve reformlardan Karacabey’in de yatırım ve hizmet aldığını söyleyen Özenli, “Sağlık en önemli insani hak ve ihtiyaçtır. AK Parti hükümetleri döneminde sağlıkta çok değerli atılımlar yapılmış ve bunlar vatandaşlarımızın yaşam standardını daha yüksek bir noktaya taşımıştır. Toplumumuzun sağlık hizmetlerine ulaşması daha da kolaylaştırılmış, sosyal devlet anlayışı ile insan odaklı hizmet verilmeye başlanmış, bunun neticesinde sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar getirilmiştir. Hastane kuyrukları ile nam salan sağlık sektörümüz artık konforlu hastaneler ile dünyayla rekabet eder hale gelmiştir. Dünü düşündüğümüzde bugün sağlıkta kaydedilen aşama bazılarının hayallerine bile sığmazken, biz bunu dahi yeterli görmüyoruz. Ücretsiz aşılama oranlarını çağdaş ülkeler düzeyine taşıdık, anne ve bebek ölümlerini azalttık, ücretsiz gezici sağlık hizmetleri ile tüm Türkiye’ye ulaştık, Merkezi Hekim Randevu Sistemi ile hastanelerimizde oluşan kuyrukların önüne geçerek hastalarımızın beklemeden tedavi olmalarını sağladık. Tıp uzmanlarımızın son yıllarda uluslararası alanda kaydettiği başarı milletçe bizleri onurlandırmakta, gururlandırmaktadır.
Hastalarımıza şifa dağıtan doktorlarımızın sorunları elbette vardır. Hükümetimiz bu sorunların giderilmesi yönünde çalışmalar yapmakta, doktorlarımızın daha iyi şartlarda vatandaşlarımıza hizmet etmelerinin önünü açmak için gayret göstermektedir. İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla, kutsal, saygın ve onurlu görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren tüm sağlık personelimizin yanındayız.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.