Karacabey İHH, Afrika’ya gidiyor

İHH Karacabey İlçe Temsilciliği, Ramazan ayında Afrika’ya çıkarma yapacak. Özellikle Orta Afrika ve Güney Sudan’da Müslümanlara karşı yapılan katliamlara sessiz kalmadıklarını belirten İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, yüce Türk milletinin her zaman onların yanında olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kahraman, “Orta Afrika’da yakın zamanda hiç Müslüman kalmayabilir. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Orta Afrika’daki Müslüman halka yönelik katliamın vahametini bu sözlerle dünyaya duyurdu. Ama ne yazık ki kimse duymadı. Dünya sessiz kaldı ve neler olup bittiğiyle ilgilenmedi. Ne de olsa Afrika! Çoğu kimsenin haritada yerini dahi bilmediği Sudan için, Sudanlı Müslüman kardeşlerimiz için yeterince endişelenmediler. Bu mukaddes yükü yine bu necip millet sırtlandı. Yüce milletimiz, ecdadımızın hala ‘merhamet abidesi’ olarak hatırlandığı Afrika’da yaşanan bu acıya sessiz kalmadı. Her Ramazan’da olduğu gibi bu Ramazan ayında da İHH ve diğer yardım kuruluşlarımız, Afrika’ya insani yardım ve gıda malzemesi için yollara düşüyor.” dedi.
Kardeşliği hisset, vakit Ramazan
‘İyilik her zaman her yerde’ sloganıyla uzak coğrafyaların umudu ve mazlum beldelerin gür sesi olan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da Ramazan ayında ümmetle buluşuyor. Karacabey İHH Temsilciliği Başkanı Hüseyin Kahraman ve Teşkilat Başkanı Mustafa Sevinç, Ramazan’da Güney Sudan’a giderek 3-9 Haziran tarihleri arasında Darfur şehrinde binlerce kişilik iftar sofrası organize edeceklerini duyurdu. Yetim çocukların giydirilmesi ve yetimhane inşaatı için çalışmalar yapacak olan Karacabey İHH Temsilciliği, toplamda 80 bin Euro tutarındaki bir projeyi hayata geçirecek. Kurulduğu günden bu yana Karacabey halkının desteğiyle 22 yardım tırı gönderen, 200 yetim çocuğa hamilik yapan, ilçe içinde bulunan yetimlere sahip çıkan, haftalık kültür sohbetleri düzenleyen, ilçe içi yardım faaliyetleri ve projeler gerçekleştiren Karacabey İHH Temsilciliği, Güney Sudan’da da bu Ramazan hayata geçecek proje için Karacabey halkından destek bekliyor.
Afrika’da bir kişinin iftar menüsü 8 TL
Kahraman, “Petrol ve uranyum zengini Darfur, bir türlü bitmeyen iç savaşlar yüzünden içinden çıkılmaz bir hal aldı. Bölgede çıkar hesapları yapan ülkelerin kışkırtması sonucu kamplarda yaşamaya mahkum edilen Darfur’un yaralarını Türkiye sarıyor. Bölgede artan insani yardım ihtiyacını karşılamak ve yabancı devletlerin misyonerlik faaliyetlerini engellemek için İHH son birkaç yıldır Darfur’a yönelik yardımlarını arttırdı. Özellikle Ramazan ayı, gıda ihtiyacı artan Afrikalı Müslüman kardeşlerimize yardım elini uzatmak için önemli bir fırsattır.
Afrika’da bir kişinin iftar menüsü 8 liradır. Binlerce kişi için kurulacak bir ümmet sofrasına hepimizin katkısı olmalı diye düşünüyoruz. Günlük hayatta ihtiyacımız olmayan harcadığımız meblağ ile bir Afrikalı kardeşimizin iftar sofrasını kurabilir ve bu ecirden payımızı alabiliriz. Efendimizin (s.a.v), “Allah’ın yarattıkları (İnsanlar) Allah’ın aile halkıdır. Allah’a en sevimli olan, ailesinin fertlerine en iyi davranandır.” sözü bizleri bu Ramazan’da ihtiyaç sahibi Müslüman kardeşlerimizi ve aile fertlerimiz olan ümmetin yetim çocuklarını doyurmak için bir işaret mahiyetindedir. Yiyecek bir parça ekmeği olmayan Afrikalı kardeşlerimizin iftar sofralarına bir parça aş olmak için hayırda yarışmalı ve imkanlarımız ölçüsünde elimizden geleni yapmalıyız.” diye konuştu.
“Güney Sudan’da Karacabey’i temsil edeceğiz”
Bu ziyaretin çok önemli bir başlangıç olduğunu ifade eden Karacabey İHH temsilcisi Hüseyin Kahraman, “Güney Sudan’a şahsımız adına ya da Karacabey İHH Temsilciliği adına gitmiyoruz. Oraya Afrikalı kardeşlerimize Karacabeyli yardımsever kardeşlerinin onları unutmadığını söylemeye gidiyoruz. Aslında bizler birer elçiyiz ve tek gayemiz ümmetin coğrafyalar farklı olsa da bir olduğunu göstermektir.” ifadesini kullandı.
Bu ziyaretin on bir ayın sultanı olan Ramazan ayında yapılmasının ayrıca önemli olduğunu belirten Hüseyin Kahraman, “Bu ziyaret ile binlerce Güney Sudanlı kardeşimize iftar sofrası kurup, yüzlerce ihtiyaç sahibine erzak paketleri ulaştıracağız. En önemlisi savaş ve açlığın en çok etkilediği yetim çocuklarımızı giydirerek, onlara güvenle kalabilecekleri yerler inşa etmeye çalışacağız. Ancak bunları Karacabey halkının desteği olmadan yapamayız. İnanıyorum ki bizleri her zaman destekleyen Karacabey halkı, yine bu güzel yardım çalışmamızda da yalnız bırakmayacak ve bizleri Afrikalı kardeşlerimize eli boş göndermeyecektir. Fitre, zekat ve bağışlarıyla bizlere destek olabilirler.” dedi.
Ramazan ayı faaliyet raporu
İHH Karacabey Temsilciliği’nin Ramazan ayındaki faaliyetlerini içeren raporu da kamuoyuyla paylaşan Başkan Kahraman, şu bilgilere yer verdi: “27 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayıp Ramazan süresince tanıtım standı çadırlarımız Ulu Cami ve Gazi Camii’nin müsait alanlarına kurulacak.
10 Haziran 2017 Cumartesi günü Ulu Camii’nde ‘ümmet iftarı’ düzenleyeceğiz. Yine bu akşam iftardan sonra 23. Suriye Ramazan Yardımı tırımızı uğurlayacağız. 17 Haziran Cumartesi günü, Gazi Camii önünden Teravih namazını müteakip 24. Suriye tırımızı uğurlayacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.