‘Sığınaksız bir dünya için, yaşasın kadın dayanışması!’

20. Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Ara Kurultayı Bursa’da gerçekleşti.
İlk olarak 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Son Günü kapsamında 1998 yılında gerçekleştirilen Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı’nın bileşeni olan kadın örgütlerinden 45 kadın, 20. Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Ara Kurultayı’nda Bursa’da bir araya geldi.
Türkiye’nin her yerinde kadına yönelik aile içi şiddete karşı mücadele eden Kurultay Bileşeni kadın örgütleri ve gruplarından kadınların her yıl başka bir ilde bir araya geldikleri Ara Kurultay, bu yıl Bursa Artıç Hotel’de, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Sekretaryasını Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ile Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin üstlendiği Ara Kurultay’da kadınlar, geçen bir yılın deneyimlerini paylaştılar. Kadına yönelik şiddetle mücadelede karşılaştıkları zorluklara karşı birlikte çözümler aradılar. Farklılıklarla beraber nasıl yan yana durulabileceği, nasıl bir feminist gündem oluşturulabileceği konularını tartıştılar ve dayanışmalarını güçlendirdiler. Ara Kurultay’da ayrıca 20. Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı’nın Kasım ayında Antalya’da, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde düzenlenmesi de kararlaştırıldı.
İsveç Başkonsolosluğu’nun desteğiyle düzenlenen 20. Kadın Sığınakları ve Kadın Da(ya)nışma Merkezleri Ara Kurultayı kapsamında, Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği’nin yaptığı program çerçevesinde Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile hizmetleri Müdürlüğü’nün davetlisi olarak Zeyniler Köyü S.S Zeyniler Çalıkuşu Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile deneyim paylaşımı ve yemek de düzenlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.