Karacabeylilerden Bosna çıkarması

Geçtiğimiz Ocak ayı içinde Cengiz Coşkun başkanlığında yenilenen Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ilk önemli icraatını geçtiğimiz hafta düzenlediği Bosna Hersek geziyle gerçekleştirdi.
14-19 Mayıs tarihleri arasında Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği öncülüğünde ve Devim Tur organizasyonuyla düzenlenen Bosna Hersek gezine yaklaşık 30 kişi katıldı. Unutulmaz anlara sahne olan gezide, Bosna Hersek’in güzellikleri gözler önüne serildi. Karacabeyliler’in ilgi gösterdiği etkinlik kapsamında Bosna Hersek’in Saraybosna, Travnik, Konjic, Jablanica, Blagoy, Pocitelj ve Moster şehirleri gezildi.
Oldukça verimli geçtiği gözlenen geziden büyük memnuniyet duyduklarını belirten Karacabeyliler, kendilerine böyle bir olanak sağlayan Karacabey Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne teşekkür etti. Katılımcılar, dernek yöneticilerinden yakın zaman içinde yine buna benzer bir gezi düzenlemesini istedi.
Dernek olarak ilk faaliyetleri olmasına karşın Bosna Hersek gezisine beklediklerinden daha fazla ilgi olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz Coşkun, bundan sonra da aktif çalışma içinde olacaklarını söyledi.
Düzenledikleri etkinliğin ardından yine yoğun talepler aldıklarını belirten Coşkun, Temmuz ayında Bosna, Ağustos ayında da Sancak gezisi düzenlemeyi düşündüklerini kaydetti. Başkan Coşkun, bu 2 gezi hakkında da bilgi almak isteyen Karacabeyliler’in 0 534 651 01 93 ve 0 535 204 45 14 numaralı telefonları arayabileceklerini duyurdu.
Öte yandan görev süreleri boyunca iftar ve kaynaşma yemekleri, Çanakkale gezisi, şehitleri anma programı gibi etkinlikler de gerçekleştireceklerini ifade eden Başkan Cengiz Coşkun, özellikle gençlere yönelik de çalışmalar yapacaklarını, bu doğrultuda gençlerin atalarını unutmaması için Boşnakça Kursu açmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.