Karacabey Tarım Fuarı kapılarını açtı

Karacabey Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl altıncısı düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı dün kapılarını açtı.
Ömer Matlı Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilen fuar, 19 Mart Pazar gününe kadar sektör profesyonellerini ağırlayacak.
Çok sayıda firmanın stant açarak tarım ve hayvancılık ekipmanlarını sergilediği fuarın açılışında Karacabey Belediyesi Folklör Ekibi’nin gösterileri beğeni topladı.
Görkemli bir açılış töreniyle hizmete giren ve büyük ilgi gören fuara; CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, üreticiler, sektör temsilcileri ile çok sayıda ilçe halkı katıldı.
Dün açılan fuar 19 Mart 2017 Pazar gününe kadar sabah saat 10.00 ve gece saat 10.00 arası ziyaretçileriyle buluşacak.
Tarım Fuarı’nın açılış töreninden önce ilk konuşmayı yapan KTSO Başkanı Naci Güncü, “İmalatını yaptıkları tarımsal makine ve ekipmanları 100’ün üzerinde ülkeye ihraç ederek ilçemizin adını Türkiye’ye ve dünyanın dört bir yanına duyuran, bugün burada stantlarıyla aramızda yer alan üreticilerimize şükranlarımı sunuyorum.
Bu yıl altıncısı düzenlenen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarımız ulusal fuar olma yoluna emin ve hızlı adımlarla ilerlemektedir. Bursa’nın üçüncü büyük ilçesi olan Karacabey’imiz tarımsal üretimiyle Bursa’nın birinci sırasında yer almaktadır. 68 bin tarım arazimizle birlikte modern makine ve ekipman üretimimizle ilçemiz Bursa’nın öncüsü olmuştur. Herkesin fuarımızı gezerken ilçemizin üstlendiği yeni vizyonu ve konjektörün getirdiği yeni adımları da göz önünde tutmasını istiyorum. İlçemize gelecek sanayi yatırımları için sanayi ve tarım arasındaki arazi dengesinin de iyi planlanması önem arzediyor” şeklinde konuştu.
Güncü’nün ardından söz alan Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan da, “Karacabey’de her geçen gün büyüyen tarım ve hayvancılık ile birlikte makine-ekipman üreten işyerlerimizde büyüyor. Bu yıl 6.’sı düzenlenen tarım ürünleri fuarına katkılarından dolayı Belediye Başkanı Ali Özkan’a ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ise, “Karacabey benim için ayrı bir önem arzediyor. Çünkü doğup büyüdüğüm bir yerde Bursa merkezden bakıyorum. İçine baktığımda ise 600 yıldır Osmanlı’yı doyuran Karacabey bugün tarımsal gelişmeleri bitirmiş, aynı zamanda ekipman ve turizm anlamında farklı şeylerin konuşulduğu şehir haline gelmiştir. Bugün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’mızın altıncısı gerçekleşiyor. Gördüğümüz gibi fuar alanı artık ilçeye yetmiyor. Yeni vizyonla ve faklı açılımlarla beraber şehrimiz başka bir boyuta geçiyor. İlçemiz her geçen gün giden yıllara fark atıyor. Bende sizden birisi olarak bu değişimi yaşıyor ve bunun içinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Büyüyen Karacabey’e, Büyükşehir Belediyemizin desteklerinin devam etmesini bekliyoruz” diye konuştu.
Karacabey’i her alanda olduğu gibi gıda, tarım ve hayvancılıkta da kalkındırmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Ali Özkan da, yatırım esaslı yeni Karacabey hedefiyle yola devam ettiklerini söyledi. ‘Nerede Tarım Orada Varım’ diyerek ilçenin kalkınması adına, ‘3T Vizyonu’na dikkat çektiklerini vurgulayan Özkan, böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti.
Devlet yatırımlarıyla birlikte Karacabey’in sürekli büyüdüğüne ve Türkiye’nin parlayan yıldızı olma yolunda hızla ilerlediğine vurgu yapan Özkan; otoyol, Yeşildere ve Gölecik Barajları, TEKNOSAB Projesi, Susurluk Şeker Fabrikası’nın yeniden açılması, Büyükşehir Belediyesi’nin 3 yıl içinde gerçekleştireceği 170 milyonluk altyapı, içme suyu ve kanalizasyon yatırımları ile Yeniköy’deki sahil düzenlemesi gibi hizmetlerle Karacabey’in çağ atlayacağını söyledi.
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, ülke tarımı ve çiftçinin durumuyla ilgili bir konuşma yaptı. “Ya gerçekleri paylaşalım ya da durumu idare edelim” diyerek sözlerine başlayan Sarıbal, “Bu fuarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İyi ve yararlı olan her şeye destek vermeye devam edeceğiz. Ancak gerçekleri de görmezden gelemeyiz. Bakınız, traktör satışlarında patlama olduğu söyleniyor. Peki siz zannediyor musunuz ki, çiftçi arazilerini genişletti, işlerini büyüttü de traktör satın alıyor. Çiftçi borçlarını kapatabilmek için çareler arıyor. Traktör satın alarak borçlarına takla attırıyor. Yani borcu borçla kapatmaya çalışıyor.
Susurluk Şeker Fabrikası yeniden açıldı dediniz. Karacabey’de 27 bin olan pancar ekimi, önceki yıl 2 bin dönüme kadar düştü. Peki neden düştü? Çünkü çiftçiye polar oyunu oynandı. Önceden 14 polar sınırdı. Ancak siz bu polar sistemini kaldırdınız. Ve 135 kuruş olan pancar, polar yüzünden 95 kuruşa düştü, çiftçimiz çok zarar etti. Böyle olunca da bir daha ki tarım sezonunda pancar ekmedi. Şimdi yine çiftçimize polar oyunu oynanırsa, verilen sözler yerine getirilmezse önümüzdeki yıl bu Susurluk Şeker Fabrikası yine kapanacak. Çiftçinin cebinde para yok. Tarımdaki sorunlar çözülmezse, sürekli durumu idare etmeye çalışırsak, gideceğimiz yer belli; Karacabey Tapu Müdürlüğü’dür” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, üreten ve gelişen Karacabey’de düzenlenen bu fuarın sektör ve üretici açısından güzel bir buluşma sağladığını belirtti. Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte hizmet alanlarının genişlediğine dikkat çeken Altepe, “Karacabey ve diğer 17 ilçemizin de her alanda gelişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. En büyük hedefimiz bu. Her alanda üretime destek veren çalışmalar içindeyiz. Karacabey’i çok seviyoruz.
Türkiye gelişiyor, kalkınıyor. O yüzden ülkemizin düşmanı çok. Gün birlik günüdür. 80 milyon tek yürek olmalıyız. Türkiye’nin hızla yükselmekte olan büyümesini asla engelleyemeyecekler. Karacabey, Büyükşehir’e geçmesinden bu yana, henüz 3 yıl olmasına rağmen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri ile artık her alanda atağa geçti. Güzel ilçemizde süt toplama merkezleri ve çiftçilere yönelik yatımlar katlanarak devam ediyor. Bursa’nın güzel ve çalışkan insanları üretmeye ve Türkiye’yi dünya lideri yapma yolunda, ‘lokomotif’ görevini yapmaya devam edecek
Artık devir değişiyor, sistemler de değişiyor. Nasıl ki 16 Nisan’da bu ülkede bir değişiklik yaşanacak, işte önce bu değişiklik yerel yönetimlerde başlandı. Hantal yapı kaldırıldı, yerel yönetimler güçlendi. Artık Büyükşehir çalışıyor, Karacabey Belediyesi çalışıyor. Tarım ve hayvancılığın kalkınması adına da biz varız. Yapacak çok işimiz var ve en iyisini yapacağız.” açıklamasında bulundu.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri Karacabey Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışını yaptı ve stantları inceledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.