“Köylünün merasına göz dikiliyor!”

Önceki gün Danişment Mahallesi’nde mera olarak kullanılan 820 dönüm arazide Belediye tarafından yapılan etüt çalışmasına izin vermeyen köylülere destek için alana gelen Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, gergin saatlerin yaşandığı olay sonrası yazılı basın açıklaması yaptı.
Danişmentliler’e destek için etüt çalışmasının yapılacağı Göktepe Mevkii’ndeki araziye giderek sorunu yerinde incelediklerini belirten Tanrıverdi, gözlemleriyle ilgili şu ifadelere yer verdi:
“15 Şubat 2015 Pazartesi günü gittiğimiz Danişment Mahallesi’nde, halkın mera olarak kullandığı 819 dönümlük arazide, Karacabey Belediyesi tarafından yaptırılmak istenen ‘zemin etüt çalışması’na yoğun bir şekilde karşı olduklarını gördük. Konuştuğumuz vatandaşlar yaklaşık 15 gün önce de yine bir aracın zemin etüt çalışması için geldiğini, ancak kendilerinin bu araziyi mera olarak kullanmaya devam etmek istedikleri için aracı yine çalışma yapmadan geri gönderdiklerini anlattı. Yöre halkımız bu arazide ısrarla zemin etüt çalışması yapılmak istenmesinden rahatsızdır. Zemin etüt çalışmasının ardından bu arazinin imara açılmasından endişe etmektedirler.
Danişment Mahallesi’nde şu anda yaklaşık olarak 2 bin küçükbaş hayvan bakılmakta, doğum zamanlarında bu sayı 4 bine kadar çıkmaktadır. Bu açıdan köyümüz, hayvancılığın devam ettirilmeye uğraşıldığı nadir yerlerimizden biridir. Hatırlayacağınız üzere bir kaç gün önce Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı, et fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına gidileceğini açıklamıştı. Hayvancılığı kalkındırmadan, hayvan sayısını arttırmadan et fiyatlarının düşmeyeceğini herhalde herkes biliyordur. Ancak köylünün merasına göz dikerek hayvancılığı kalkındırmak mümkün değildir. AKP, bu konuda ‘tavşana kaç tazıya tut’ mantığıyla hareket etmektedir. Tarım Bakanlığı’nın ülkemizde hayvancılığı geliştiremediği bir tarafa, belediyeler aracılığı ve Bütünşehir Yasası’yla köylümüzün meralarına da göz dikmektedir. Daha sonra söz konusu araziye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Osman Çatak’ın vatandaşlara hitaben ‘Siz burasını mera olarak kullanmak istiyorsanız biz de o şekilde bırakırız’ demiş, bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı Sayın İsmail Yozgat da, ‘Belediye burada sizin istemediğiniz hiçbir şey yapmayacaktır’ sözünü vermiştir. Bizler de bu yerle ilgili verilen sözlerin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.
1950 yılında babaları, dedeleri tarafından satın alınıp, bütün iyi niyetleriyle köy tüzel kişiliğine bağışlanmış olan bu arazinin, ellerinden alınması Danişmentliler’in içine sinmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak arsa rantçılarının değil, köyünde hayvancılık, çiftçilik yapmak isteyen vatandaşımızın yanında olacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.