Romanların gururu güreşçiler!

Karacabey Roman Kültürünü Koruma Yaşatma ve Eğitim Derneği organizasyonluğunda ve Meydan Lokantası sponsorluğunda önceki akşam Uluabatlı Hasan İlkokulu ve Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu’nda eğitim gören ve geçtiğimiz Cuma günü Bursa’da düzenlenen Okullar Arası Güreş Müsabakaları’nda ilçeyi başarıyla temsil eden 20 Roman güreşçiye yemek verdi.
Meydan Lokantası’nda gerçekleşen anlamlı organizasyona Belediye Başkanı Ali Özkan, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hikmet Ulga, Uluabatlı Hasan İlkokulu Müdürü Ferhat Coşan, Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu Müdürü Nurettin Tekkanat, Güreş Antrenörü Ali Varol, Roman Kültürünü Koruma Yaşatma ve Eğitim Derneği Başkanı Erkan Bağlamacı, öğretmenler, dernek yöneticileri ile Roman güreşçiler katıldı.
Değer verildiğinde Roman vatandaşların da çok önemli işler başarabileceğine vurgu yapan Dernek Başkanı Erkan Bağlamacı, bu amaçla dernek olarak kuruldukları günden bu yana Karacabey’de farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi. Eğitimden spora, sosyal ve kültürel faaliyetlerden ilçe adına birçok konuda Romanların da katkı sağlaması için uğraş verdiklerini belirten Bağlamacı, bu noktada önemli mesafe kat ettiklerini söyledi. Çalışmalarında Kaymakamlık ve Belediye’nin yanı sıra, ilçenin tüm kurum ve kuruluşlarından da destek gördüklerini vurgulayan Bağlamacı, ilgilenen tüm yetkililere teşekkür etti. Bağlamacı ayrıca, Uluabatlı Hasan İlkokulu Müdürü Ferhat Coşan ve Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu Müdürü Nurettin Tekkanat nezdinde, Müdür Yardımcısı Recep Kangiray ve Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Bayram ile okul idareci ve öğretmenlerine Roman çocuklara inanıp destekledikleri için de minnettar olduklarını belirtti. Başkan Bağlamacı, geçen hafta okulları adına Karacabey’i temsilen güreşen Roman öğrencilerle de gurur duyduklarını da sözlerine ekledi. Son olarak Bağlamacı, “Başarılı güreşçilerimize yemek ziyafeti vererek, onları onurlandıran Meydan Lokantası Sahibi Emrah Küçük’e de sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da, ilçeyi bir bütün olarak ele aldıklarını ve kimseyi ötekileştirmeden hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Roman vatandaşların Karacabey adına özel bir yere sahip olduğunu dile getiren Başkan Özkan, onların Karacabey’in bir parçası olduklarını; başarılarıyla sevindiklerini, dertleriyle de hüzünlendiklerini ifade etti. Başkan Özkan, güreş yarışmalarında ter döken Roman öğrencilere, Karacabey’i en iyi şekilde temsil ettikleri için teşekkür ederken, Belediye olarak her zaman yanlarında oldukları mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.