“Karacabey, Türkiye’yi doyuruyor”

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Karacabey Türkiye’yi doyuruyor. Çünkü hem üretiyor, hem işliyor, hem de satıyor. Bundan dolayı Türkiye Karacabey’e minnettardır” dedi.
Ticaret Borsası’ndaki “Sadık Yılmaz Konferans Salonu” ile “Ömer Matlı Satış Salonu”nun açılışını gerçekleştiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, buradan Ticaret ve Sanayi Odası’na geçti.
Ziyarette konuşan KTSO Başkan Naci Güncü, “Yönetim kurulu ve meclis toplantılarımızı şuan oturduğumuz yuvarlak masanın etrafında yapıyoruz. Bu başarımızın püf noktasıdır. Paylaşımcı, müzakereci, sevgi, saygı dolu yönetim misyonumuzu, önce Karacabey’e sonra Bursa’ya ve ülkemize hizmet anlayışıyla sürdürüyoruz.
Karacabey, tarım ve hayvancılıktan tutun da sanayileşmeye kadar gelişmişliğini ve ekonomiye olan katkısını kanıtlamıştır. Karacabey’imiz her anlamda tam bir cazibe merkezidir. İstanbul-Bursa-İzmir otobanı ilçemize olan ilgiyi daha da arttıracaktır. Bunun yanı sıra yüksek teknoloji OSB projesi arazisinin yüzde 80’i Karacabey sınırlarında yer almaktadır. Doğaya saygı duyularak gerçekleşeceğine inandığımız bu projeyi el birliği ile hayata geçirmekten mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.
Ülke ekonomisine katkılarından dolayı Karacabeyli işadamlarına ve sanayicilere teşekkür eden Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Eski başkanlarımız Özer Matlı ve Tarık Tezel, ülkemizin en modern ticaret ve sanayi odası hizmet binasını Karacabey’e kazandırdılar. Şimdi de Meclis Başkanımız Asım Ünen ve Yönetim Kurulu Başkanımız Naci Güncü, bayrağı daha ileriye taşıyorlar.
Eğer Türkiye’nin bütün il ve ilçeleri Karacabey gibi olsa, önümüzde hiçbir ülke duramaz. Yeter ki her şehrimiz Karacabey zenginliğinde olsun. Ülkenin rol modeli oluyorsunuz. Siz potansiyelinizi tam olarak kullandıkça daha fazla ileri gideceğimize inanıyorum.
Bugün Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın vermiş olduğu hizmetin standardı Paris, Londra ve Berlin Ticaret Sanayi Odaları ile aynı. Karacabeylilerin gurur duymaları gereken bir Oda’ları var. Karacabey Türkiye’yi doyuruyor. Çünkü hem üretiyor, hem işliyor, hem de satıyor. Bundan dolayı Türkiye Karacabey’e minnettardır” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından KTSO Meclis Başkanı Asım Ünen ve Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü tarafından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Cumhuriyet’in ilk yıllarında çekilmiş ve Karacabey’in ilk ihracatını resmeden fotoğraf ile Karacabeylilerin Türk Hava Kurumu’na bağışladıkları uçağın görüntüsünün yer aldığı tablo hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.