Ticaret Borsası’ndan vefa açılışları

Karacabey Ticaret Borsası’nın kurucuları Sadık Yılmaz ve Ömer Matlı unutulmadı. Matlı ve Yılmaz’ın adını taşıyan salonların açılış kurdelesini TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu kesti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Karacabey ovasının 500 büyük firma arasına 14 markayla katılmasının gurur verici olduğunu söyledi.
Üretilen mamullerin gerçek fiyatıyla satışının borsalarla mümkün olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, “Maalesef borsacılık ilk defa tarihte bu coğrafyada çıkmışken, borsanın ne iş yaptığının çok farkında değiliz. İnsanlar, ilk Kütahya’da Aizanoi’de, bugün bildiğimiz borsacılığı yapıyorlardı. Borsa olmazsa çiftçi malını gerçek fiyata satamaz. Bugün borsaların en önemli fonksiyonu, çiftçinin ürünlerinin kalitesini ayırt etmek, buna göre piyasadaki geçerli olan fiyatı buluşturmak. Bundan üretici de, sanayici de faydalanır. Sanayicimiz de malının ham maddesinin gelişinin sağlıklı olarak artmasını sağlar. Bursa, üçüncü olarak, tüketicinin sağlıklı ve uygun gıdaya ulaşmasını sağlamaktadır” şeklinde konuştu.
Açılışta sergilenen Karacabey ovasına ait ürünleri inceleyen TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Ürünlerin pazarlamasında da iyi olmak zorundayız. Lale bu topraklarda yetişti, ancak Hollanda sahiplendi” diyerek borsa faaliyetlerine işaret etti.
Karacabey Ticaret Borsası’ndan övgüyle söz eden Hisarcıklıoğlu, Türkiye’deki borsalar arasında bağımsız kuruluşlarca gerçekleşen denetimlerde 5 yıldız almaya hak kazandığını sözlerine ekledi.
Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ve SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’ın yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı törende merhum iş adamları Sadık Yılmaz’ın adının verildiği konferans salonu ile Ömer Matlı’nın isminin verildiği satış salonu hizmete açıldı.
Belediye Başkanı Ali Özkan ve Ticaret Borsası Başkanı Murat Bertan tarafından TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na birer tablo hediye edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.