Meyve veren ağaç taşlanır!

Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanı Sadettin İnce, hakkında çıkan iddialara yanıt verdi:

Saadetin İnce, ilçede parke taş yapımı sırasında çıkan toprakların Belediye tarafından Parçaboyu Mevki’ndeki özel çiftliğinin önünde yer alan meraya gönderildiği ve bu şekilde meranın vasfının değiştirildiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Parçaboyu Mevki’nin amme merası üzerinde çukurların bulunduğunu ve bu bölgeden yararlanmak isteyen tüm hayvanların zarar görmemesi için Belediye’den meranın düzlenmesi, çukurların ortadan kalkması ve ıslahı için yardım istediğini dile getiren İnce, gelen toprakların söz konusu çukur yerlere dolgu şeklinde değerlendirildiğini ve üstüne toprak çekilerek mera ıslahının gerçekleştiğini söyledi.

Meraların korunması ve düzenlenmesi görevinin kendilerinde olduğuna dikkat çeken İnce, “Amme merası vasfı kesinlikle değiştirilmemiştir. Söylendiği gibi 100 kamyon değil, 7-8 kamyon toprak gelmiştir. Ayrıca Belediye yalnızca benim çiftliğime değil, çevrede bulunan diğer çiftliklere de toprak bırakmıştır.

Parçaboyu Mevki’nde hizmet amaçlı yaptırdığımız çeşmeyi 5 kez kırarak zarar verdiler. Bunun üzerine Başkanlığımızca söz konusu bölgeye; “Türkiye Cumhuriyeti’ne, toprağına, malına sahip çıkmayan ve zarar veren insan vatan hainidir” yazan tabela yaptırdık ve fidanlar diktik. Çeşmeye kimlerin zarar verdiğini tespit için 24 saat nöbetler tutuyoruz. Aslında o tabeladaki yazıdan rahatsız olacak olanlar, amme hizmeti için yapılanlara zarar verenler olmalıydı. Yapılan hizmetleri görmezden gelip ana konuyu bilmeden şikâyet etmek yerine konuyu bizlere sorsaydılar gerekli ayrıntılı bilgileri kendilerine iletirdik” dedi.

Arazileri yolları otoban gibi!

Arazi yollarının Belediye’nin büyük desteğiyle birlikte otoban gibi olduğuna dikkat çeken Sadettin İnce, “Bugüne değin merkeze ait 55 bin dönüm mücavir alanımız altındaki Baltacı, Ortaçayır, Lokmankuyu, Balkanlar, Marmara, Paşaçayırı, Karaosmanlar, Gebekilise, Akanlar ve Emirazmağı mevkilerindeki tüm arazi yollarının bakım onarımlarını gerçekleştirdik. Bunları yaparken yaklaşık 4 bin kamyon malzeme çekildi.

Bu çalışmalarımızda bizlere büyük destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Ergün Koç ile tüm mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi’nin 1941 yılından 2004’e kadar hiçbir hizmeti bulunmadığına dikkat çeken Sadettin İnce, geçen 8 yılda gece gündüz çalışarak büyük işler başardıklarını dile getirdi.

Başkan İnce, “Göreve geldiğimiz günden bu yana Pancar kantarına (Reno arkasından giden yola) 500 kamyon malzeme döktürdük. Bu şekilde çiftçilerimiz trafiğe çıkmadan Pancar kantarına rahat bir şekilde gidip geliyorlar. Tat Konserve’nin yaz sezonu çalışması nedeniyle drenaja attığı atık su ve maddelerden dolayı çiftçilerimizin tarlalarına su basıyordu. Bu konuda Tat Konserve Fabrikası’ndan Kamil Sevimli’nin damına kadar olan bölgede DSİ Müdürlüğü’nden temin edilen sallama kepçe ile sağlı sollu drenaj temizliği yapıldı.

Karadere Mevki’nde dere yataklarının temizlenmesi için DSİ ile işbirliği yapılarak çalışmalar başlatıldı. Dere yataklarından suyun rahat akışı sağlanarak sulama yapan çiftçilerimizin hizmetine sunuldu. Panayır yerindeki tarlaların boyuna kanal açılıp derinleştirilerek tarlalarda biriken suların bu kanallarla Koyun Azmağına tahliyesi sağlandı. Tarlaların daha çabuk ekilebilmesi için çiftçimize hizmet verildi.

Harmanlı yolunca giden kanalda sağlı sollu greyderle genişletilerek suyun akışı sağlandı. Marmara Mevki’ndeki sulama kanalları da aynı şekilde temizlendi. Parçaboyu Mevki amme çayırına büyükbaş ve küçükbaş hayvancılarımızın hayvanlarını rahatça sulayabilmesi için Belediye Başkanlığımızla ortak bir çalışma yapılarak su olluğu yaptırıldı. Atık su ve yaz aylarında suların ısınması sebebiyle kurbağçık yapan su göletlerinden su içilmesi zehirlenme, kuzu ölüm ve düşüklerinin önüne geçmek için bu amaçla hizmet gerçekleşti.

Parçaboyu, Yeniyerler, Gebekilise, Akanlar, Panayıryeri, Bayıraltı, mevkilerine tarımsal amaçlı sulama için elektrik hattı projelendirmesi ve elektrik hattı çektirmek için çiftçilerimizden imza toplanarak bilgilendirme çalışmaları tapu fotokopileriyle beraber başlatıldı. Bu çalışmalar sonucu birçok çiftçimiz tarımsal sulamasında elektrik kullanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda aşırı yağışlar sonucu Akanlar Mevki’nde oluşan su baskınını tahliye için 24 saat sulama motorları başında çalışanlarımızca nöbet tutularak, 15 gün suyun araziden tahliyesi için çiftçi ve dam sahiplerinden su motoru tedarik ederek azimle bu bölgede oluşan zararın daha büyümemesi için çalışmalarımızı yaptık.

Marmara Bölgesi’nden birinci sırada Ayvalık koruması olmak üzere, ikinci sırada Karacabey Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi tam personel 12 kişi ile çalışmakta iken 6 personelimizi emekli ederek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Çiftçimize ve hayvancımıza gece gündüz fahri olarak hizmet vermekteyim. Çiftçi ve hayvancımız bu kuruma her zaman sahip çıkmıştır. Bu kurum her zaman onlarındır. Çiftçi Mallarını Koruma Meclisi Başkanı olduğum bu kurumdan ne maaş ne de sigorta alıyorum. Ancak meyve veren ağaç taşlanır. Amme hizmeti olarak görev yapmaktayım. Askerlik gibi kutsal topraklarda Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında huzurlu, mutlu şekilde görevimi yaptığımdan dolayı çok mutluyum. Her zaman hizmet için varım. Bu böyle biline” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.